Idea avattu
13.03.2023
ISIN
NL0012817175
Kaupankäyntitunnus
ALFEN NA
Vertailuindeksi
STOXX Europe 600 Net Return Index

Alla uusi Sijoitusideamme pähkinänkuoressa:

Alfen N.V. (ALFEN NA)
  

Alfen on hollantilainen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen sähköautojen latauslaitteita, energian varastointiratkaisuja, älykkään sähköverkon tuotteita sekä näihin liittyviä palveluja.

Yhtiön on kansainvälistynyt nopeassa tahdissa ja nykyisin jo puolet yhtiön liikevaihdosta tulee Alankomaiden ulkopuolelta ja sähköautojen latauslaitteiden liikevaihdosta jo 70% tulee yhtiön kotimaan ulkopuolelta.

Näkemyksemme mukaan yhtiö on hyvissä asemissa hyötymään vihreästä siirtymästä ja liikenteen sähköistymisestä. Lyhyellä aikavälillä yhtiön osakekurssia ovat painaneet huolet yhtiön bruttomarginaalin kehityksestä heikompikatteisen energian varastointiratkaisujen kasvattaessa lyhyellä aikavälillä osuuttaan yhtiön liikevaihdosta. Alfen on kommentoinut, että se on nähnyt sähköautojen latauslaitteissa ylitarjontaa ja yhtiö odottaa tilanteen normalisoituvan vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Yhtiö on samaan aikaan rakentamassa uutta tehdasta, joka kolminkertaistaa tuotantokapasiteetin vuoden 2024 alussa. Tehdasta varten yhtiön on tehnyt etupainotteisesti rekrytointeja ja myös tämän arvellaan painavan kannattavuutta vuoden 2023 aikana.

Edellä mainituista syistä näemme kannattavuushuolien hälvenevän vuoden edetessä ja näemme kurssilaskun hyvänä tilaisuutena ostaa osaketta salkkuun. Yhtiö järjestää toukokuun 10. päivä pääomamarkkinapäivän, jolla on näkemyksemme mukaan potentiaalia toimia positiivisena ajurina osakkeelle.

Yhtiön vuoden 2023 2024 EV/EBITDA kertoimet ovat 16,3 ja 13,3 ja vastaavat EV/EBIT kertoimet ovat 18,8 ja 14,7. Kertoimet ovat näkemyksemme mukaan matalat vahvasti kasvavalle yhtiölle (EBIT kasvu vuonna 2023 27% ja vuonna 2024 28%) ja tämä tekee Alfenista myös potentiaalisen yritysostokohteen alan suuremmille toimijoille.

Mikäli haluat käydä kauppaa tai kaipaat lisätietoa Sijoitusideoista, ota yhteyttä Aktia Välitykseen, puhelin 046 714 7115 tai omaan pankkiiriisi. 

Osakkeen kurssi julkaisuhetkellä ja rahoitusvälineissä viimeisen vuoden aikana annetut suositukset:

 

Tämän Sijoitussuosituksen päätöksentekoon ovat osallistuneet Mikko Aalto ja Markus Lappeteläinen.

Tämä teksti on osa rahoitusvälinettä koskevaa sijoitussuositusta. Koko sijoitussuositus muodostuu tästä tekstistä ja osiosta ”Tärkeää tietoa sijoitusideoista”. Sieltä löydät myös etuja ja eturistiriitoja koskevat tiedot. Tärkeää tietoa sijoitusideoista.