Idea avattu
18.10.2023
ISIN
SE0015988019
Kaupankäyntitunnus
NIBEB SS
Vertailuindeksi
STOXX Europe 600 Net Return Index

NIBE Industrier AB (NIBEB SS)

Toistamme aiemmin 31.3.2022 julkaistun OSTA-suosituksemme NIBEn osakkeeseen.

Yhtiöllä on kolme liiketoiminta-aluetta: Climate Solutions, Element (lämpöjärjestelmien osia/komponentteja) ja Stoves (takkoja).

Climate Solutions -yksikkö valmistaa esimerkiksi lämpöpumppuja sekä aurinkovoimaratkaisuja ja tämän myötä yhtiö on hyvissä asemissa hyötymään Euroopan energiamurroksesta. Tämä siirtymä puolestaan kiihdyttää näkemyksemme mukaan investointeja vaihtoehtoisiin lämmitysratkaisuihin varsinkin mikäli valtiot ryhtyvät aktiivisesti tukemaan kotitalouksia näissä investoinneissa.

EU:n julkistaman REPowerEU ohjelman, jonka tarkoitus on lopettaa Euroopan riippuvuus Venäjältä tuodusta maakaasusta, vesi-/ilmalämpöpumppujen 20:n % kasvutavoite toistettiin. Ohjelman edustaja ei ole huolissaan viimeaikoina nähdyistä tavoitteiden lykkäämisistä osassa Euroopan maissa.

Osake on historiaansa nähden melko edullisesti arvostettu kuluvan vuoden P/E luvun ollessa 25, joka on 10 vuoden mediaanin alapuolella (27,3x).
Yhtiön kasvunäkymät ovat varsin hyvät tuleville vuosille.
Orgaanisen kasvun lisäksi yhtiö on ollut aktiivinen yrityskaupoissa, jotka omalta osaltaan voivat kiihdyttää yhtiön kasvua tulevina vuosina.


Osakkeen kurssi julkaisuhetkellä ja rahoitusvälineissä viimeisen vuoden aikana annetut suositukset: 

Lisätietoa Sijoitusideoista saat Aktia Välityksestä, puhelimitse numerosta 046 714 7115 tai omalta pankkiiriltasi.

Tämän Sijoitussuosituksen päätöksentekoon ovat osallistuneet Markus Lappeteläinen, Miikka Kuusi ja Rasmus Westman.

Tämä teksti on osa rahoitusvälinettä koskevaa sijoitussuositusta. Koko sijoitussuositus muodostuu tästä tekstistä ja osiosta ”Tärkeää tietoa sijoitusideoista”. Sieltä löydät myös etuja ja eturistiriitoja koskevat tiedot. Tärkeää tietoa sijoitusideoista.

Sijoitussuositusta laatineilla Aktian työntekijöillä tai lähipiirillä ei voi olla 1) *merkittävän taloudellisen edun ylittäviä omistuksia tai 2) yli 1 %:n omistusosuuksia missään Suosituksen kohteena olevissa yhtiössä.”
*Merkittävänä julkistettavana taloudellisena etuna pidetään 100.000 euron rajaa suosituksen julkaisuhetkellä.