Aktia on ostanut Taaleri Varainhoidon liiketoiminnan 3.5.2021 vahvistuneella kaupalla. 

Varainhoito on Aktian strategian ytimessä, ja Taaleri Oyj:n varainhoitoliiketoiminnan ostaminen tukee Aktian tavoitetta olla Suomen paras varainhoitaja. Aktia ja Taalerilta siirtyvät toiminnot muodostavat yhdessä yhden Suomen johtavista varainhoito-organisaatioista, jossa yhdistyvät erinomaiset palvelut, asiakaskeskeisyys, vahva sijoitusosaaminen ja laaja-alainen salkunhoito sekä digitaalinen kyvykkyys. Järjestelyn myötä Aktia tarjoaa asiakkailleen laadukkaat varainhoidon tuotteet, palkittua Private Banking -osaamista sekä kattavat pankki- ja henkivakuutuspalvelut.

Kaupan solmimisen yhteydessä Aktia ja Taaleri ovat sopineet myös yhteistyöstä koskien uusien vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden kehittämistä, jakelua, myyntiä ja markkinointia. Molemmat osapuolet voivat kaupan myötä keskittyä ydinosaamiseensa, joka tuodaan tehokkaasti osapuolten käyttöön.

Aktia ja Taaleri ovat toteuttaneet Taalerin varainhoitoliiketoimintaa koskevan yritysjärjestelyn ja Aktia on suunnannut osakeannin Taalerille

Aktia ostaa Taalerin varainhoitoliiketoiminnan ja yhtiöt aloittavat molempien strategiaa tukevan yhteistyön