Idea avattu
31.10.2023
ISIN
FI4000074984
Kaupankäyntitunnus
VALMT FH
Vertailuindeksi
STOXX Europe 600 Net Return Index

Alla Sijoitusideamme pähkinänkuoressa:

Valmet (VALMT FH)

Toistamme aiemmin 14.6.2022 annetun OSTA-suosituksen Valmetiin.

Yhtiön osakekurssi on laskenut voimakkaasti, kun metsäteollisuuden sykli lähenee pohjiaan ja tilauskirja on Valmetilla sen myötä ohentunut. Tulospohjan ennakoidaan olevan vuonna 2024 ja tämän jälkeen syklin kääntyessä on Valmetilla hyvät lähtökohdat kasvuun ja tuottoihin.

Yhtiö on tehnyt toimenpiteitä syklisyyden vähentämiseksi ja on siinä onnistunutkin kasvattamalla vakaan sekä kannattavan palvelut ja automaatio -liiketoiminnan osuutta. Palvelu- ja automaatioliiketoiminnan osuus uusista tilauksista on kasvanut jatkuvasti.
Valmetin markkinaosuus laiteliiketoiminnassa on erittäin korkea ja kilpailuedut teknologioissa vahvat ja kestävät. Kuluvan vuoden aikana tehdyt täsmälliset yritysostot täydentävät jo ennestään vahvaa ja laajaa tarjontaa tuoden synergiahyötyjä.

Kurssilaskun seurauksena osakkeen arvostus on laskenut alle historiallisten tasojen sekä verrokkien alapuolelle. Pohjoismaiseen konepajasektoriin nähden Valmetin arvostus on nyt ennätyshalpa. Osakkeen P/E kertoimet vuosille 2023 ja 2024 ovat 9,9 ja 10 kun viiden vuoden mediaani on noin 16,2.

Yhtiön laatu sekä vahva osinkotuotto huomioiden näemme tuottoriskisuhteen houkuttelevana.

Osakkeen kurssi julkaisuhetkellä ja rahoitusvälineissä viimeisen vuoden aikana annetut suositukset: ​​​​​​


Lisätietoa Sijoitusideoista saat Aktia Välityksestä, puhelimitse numerosta 046 714 7115 tai omalta pankkiiriltasi.

Tämän Sijoitussuosituksen päätöksentekoon ovat osallistuneet Markus Lappeteläinen, Miikka Kuusi ja Rasmus Westman.

Tämä teksti on osa rahoitusvälinettä koskevaa sijoitussuositusta. Koko sijoitussuositus muodostuu tästä tekstistä ja osiosta ”Tärkeää tietoa sijoitusideoista”. Sieltä löydät myös etuja ja eturistiriitoja koskevat tiedot. Tärkeää tietoa sijoitusideoista.

Sijoitussuositusta laatineilla Aktian työntekijöillä tai lähipiirillä ei voi olla 1) *merkittävän taloudellisen edun ylittäviä omistuksia tai 2) yli 1 %:n omistusosuuksia missään Suosituksen kohteena olevissa yhtiössä.”
*Merkittävänä julkistettavana taloudellisena etuna pidetään 100.000 euron rajaa suosituksen julkaisuhetkellä.