Idea avattu
26.10.2023
ISIN
FR0000121014
Kaupankäyntitunnus
MC FP
Vertailuindeksi
STOXX Europe 600 Net Return Index

Alla uusi Sijoitusideamme pähkinänkuoressa:

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton

LVMH on markkinajohtaja luksussektorilla.
Näemme sektorin näkymät positiivisena ja LVMH:n sen kirkkaimpana tähtenä. Luksustuotemarkkinoiden kasvun odotetaan jatkuvan keskimääräistä voimakkaampana ja toimialalle ennustetaankin yli 60 % kasvua vuoteen 2022 verrattuna.

Yhtiön toiminta koostuu viidestä segmentistä, joka pitää sisällään yhteensä 75 eri muotitaloa. Yhtiön segmentit ovat Viinit ja alkoholit (25 brändiä), Muoti (14 muotitaloa), Parfyymit ja kosmetiikka (15 brändiä), Kellot ja korut (8 muotitaloa) sekä Selektiivinen jälleenmyynti (6 eri toimintoa, mm. Sephora).

Yhtiön liikevaihdosta noin kaksi kolmasosaa tulee Aasiasta sekä Yhdysvalloista ja loput Euroopasta. Segmenttien osalta liikevaihdosta lähes puolet muodostuu muodista (2022: 38,6 miljardia), joka toisaalta samalla myös altistaa yhtiön valuuttakurssivaihteluille.

Yhtiö on onnistunut hankkimaan portfolioonsa oikeat muotitalot ja brändit tehdäkseen tasaista kasvua ja tulosta. Nousseet elinkustannukset eivät ole vaikkuttaneet yhtiön suurimpaan asiakaskuntaan yhtä paljon kuin kuluttajiin yleisesti.

Osake on hinnoiteltu viiden vuoden keskiarvon alapuolelle sen kuluvan vuoden P/E luvun ollessa 19,7x (5v: 26,3x) ja EV/EBITDAn ollessa 12x (5v: 14,8x).

Näemme positiivisena perustajasuvun suuren omistusosuuden yhtiöstä.

Näemme LVMH:n sektorin voittajana, joka konsolidoi markkinaa hankinnoillaan. Yhtiön markkinajohtajuus, tasainen kasvu sekä defensiivisyys huomioiden näemme tuottoriskisuhteen houkuttelevana.


Mikäli haluat käydä kauppaa tai kaipaat lisätietoa Sijoitusideoista, ota yhteyttä Aktia Välitykseen, puhelin 046 714 7115 tai omaan pankkiiriisi. 

Osakkeen kurssi julkaisuhetkellä ja rahoitusvälineissä viimeisen vuoden aikana annetut suositukset: 


Tämän Sijoitussuosituksen päätöksentekoon ovat osallistuneet Miikka Kuusi ja Rasmus Westman.

Tämä teksti on osa rahoitusvälinettä koskevaa sijoitussuositusta. Koko sijoitussuositus muodostuu tästä tekstistä ja osiosta ”Tärkeää tietoa sijoitusideoista”. Sieltä löydät myös etuja ja eturistiriitoja koskevat tiedot. Tärkeää tietoa sijoitusideoista.

Sijoitussuositusta laatineilla Aktian työntekijöillä tai lähipiirillä ei voi olla 1) *merkittävän taloudellisen edun ylittäviä omistuksia tai 2) yli 1 %:n omistusosuuksia missään Suosituksen kohteena olevissa yhtiössä.”
*Merkittävänä julkistettavana taloudellisena etuna pidetään 100.000 euron rajaa suosituksen julkaisuhetkellä.