18.10.2023

Rasmus Westman

Rasmus Westman

Sales Trader
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7154

Otamme Sijoitusideoihin Nordnetin ja myymme sen tieltä Nordic Semiconductorin viime päivien sektorin heikon uutisvirran ja laskeneiden näkymien myötä.

Samassa yhteydessä toistamme ja päivitämme myös aiemmin 31.3.2022 julkaistun NIBE suosituksemme.

Alla uusi Sijoitusideamme pähkinänkuoressa:

Nordnet AB (SAVE SS)


Nordnet on online-välittäjä, joka toimii kaikissa pohjoismaissa ja on online-välityksessä toimintamaissaan markkinajohtaja Ruotsia lukuunottamatta, jossa se on toiseksi suurin.
Ihmisten varallisuus kasvaa, ja sen myötä myös sijoittavien/sijoitustuotteisiin säästävien ihmisten määrä kasvaa.

Yhtiöllä on skaalautuvat tuotteet sekä palvelut ja asiakkaat ostavat tyypillisesti ajan myötä enemmän tuotteita (rahastoja, lainaa, vakuutuskuoria).

Kasvua nähdään tulevan merkittävästi sijoittamisen tietoisuuden laajenemisestä sekä varsinkin osakesijoittamisen suosion kasvusta.
Tällä hetkellä yhtiön asiakkaista 51% on passiivisia pitkäaikaissäästäjiä ja vain 4% aktiivisia kaupankävijöitä.
Pohjoismaissa vain 18% ihmisistä omistaa osakkeita ja osakesijoittajien määrän kasvaessa myös Nordnetin markkinaosuus kasvaa.
Kasvua tukee myös varallisuuden kasvu ja lisäpalveluiden myyminen asiakkaille; vakuutuskuoret lanseerattu Tanskassa ja Suomessa (Ruotsissa ja Norjassa on jo), sijoituslainojen lisäksi lanseerattu asuntolainat osassa maita.

Korkokatteiden parantuminen on tukenut tulosta tänä vuonna, kun yleisesti kaupankäyntivoluumit ovat olleet edellisvuosia pienemmät. Korkokate on kasvanut 2021 vuoden 727 miljoonasta yli 2500 miljoonaan tänä vuonna ja jatkaa kasvua.

Yhtiön kuluvan vuoden P/E on odotettu kasvu huomioiden kohtuullinen 15.8x. Konsensusennusteissa EPS kasvaa 2022 vuoden 6,55:stä lähes 11 kruunuun 2025 mennessä.
Isot investoinnit IT-alustoihin takana päin ja tuotteiden sekä palveluiden skaalautuvuuden ansiosta yhtiön kannattavuus parantunut.
Yhtiön nettomarginaalin odotetaan olevan kuluvalta vuodelta 55%, oman pääoman tuotto (ROE) on vahva 43% sekä Cost / Income ennätysalhainen 29% ja ennusteissa tämän odotetaan vielä laskevan.


NIBE Industrier (NIBE SS)

Toistamme aiemmin 31.3.2022 julkaistun OSTA-suosituksemme NIBEn osakkeeseen.

Yhtiöllä on kolme liiketoiminta-aluetta: Climate Solutions, Element (lämpöjärjestelmien osia/komponentteja) ja Stoves (takkoja).

Climate Solutions -yksikkö valmistaa esimerkiksi lämpöpumppuja sekä aurinkovoimaratkaisuja ja tämän myötä yhtiö on hyvissä asemissa hyötymään Euroopan energiamurroksesta. Tämä siirtymä puolestaan kiihdyttää näkemyksemme mukaan investointeja vaihtoehtoisiin lämmitysratkaisuihin varsinkin mikäli valtiot ryhtyvät aktiivisesti tukemaan kotitalouksia näissä investoinneissa.

EU:n julkistaman REPowerEU ohjelman, jonka tarkoitus on lopettaa Euroopan riippuvuus Venäjältä tuodusta maakaasusta, vesi-/ilmalämpöpumppujen 20:n % kasvutavoite toistettiin. Ohjelman edustaja ei ole huolissaan viimeaikoina nähdyistä tavoitteiden lykkäämisistä osassa Euroopan maissa.

Osake on historiaansa nähden melko edullisesti arvostettu kuluvan vuoden P/E luvun ollessa 25, joka on 10 vuoden mediaanin alapuolella (27,3x).
Yhtiön kasvunäkymät ovat varsin hyvät tuleville vuosille.
Orgaanisen kasvun lisäksi yhtiö on ollut aktiivinen yrityskaupoissa, jotka omalta osaltaan voivat kiihdyttää yhtiön kasvua tulevina vuosina.Lisätietoa Sijoitusideoista saat Aktia Välityksestä, puhelimitse numerosta 046 714 7115 tai omalta pankkiiriltasi.

Tämän Sijoitussuosituksen päätöksentekoon ovat osallistuneet Markus Lappeteläinen, Miikka Kuusi ja Rasmus Westman.

Tämä teksti on osa rahoitusvälinettä koskevaa sijoitussuositusta. Koko sijoitussuositus muodostuu tästä tekstistä ja osiosta ”Tärkeää tietoa sijoitusideoista”. Sieltä löydät myös etuja ja eturistiriitoja koskevat tiedot. Tärkeää tietoa sijoitusideoista.

Sijoitussuositusta laatineilla Aktian työntekijöillä tai lähipiirillä ei voi olla 1) *merkittävän taloudellisen edun ylittäviä omistuksia tai 2) yli 1 %:n omistusosuuksia missään Suosituksen kohteena olevissa yhtiössä.”
*Merkittävänä julkistettavana taloudellisena etuna pidetään 100.000 euron rajaa suosituksen julkaisuhetkellä.Terveisin
Aktia Välitys
Mika, Miikka, Markus ja Rasmus

« Takaisin sijoitusideaan

Edellinen
Uusi Sijoitusideamuutos: Muutoksia Strategisessa allokaatiossa
Seuraava
UUSI SIJOITUSIDEAMUUTOS: OSTA LVMH, MYY MONCLER
Rasmus Westman