Idea avattu
31.10.2023
ISIN
FI0009013296
Kaupankäyntitunnus
NESTE FH
Vertailuindeksi
STOXX Europe 600 Net Return Index

Alla Sijoitusideamme pähkinänkuoressa:

Neste (NESTE FH)

Toistamme aiemmin 1.4.2021 annetun OSTA-suosituksen Nesteeseen.

Neste on Helsingin pörssin parhaita kasvutarinoita viimeisen 10 vuoden ajalta. Kasvun odotetaan tulevaisuudessa jatkuvan vahvan vihreän siirtymän ja uusiutuvien energialähteiden megatrendin tukemana.

Uusiutuvat polttoaineet ovat yhtiön liiketoiminnan ja kannattavan kasvun keihäänkärki, jossa se on globaali markkinajohtaja. Varsinkin uusiutuvan lentopolttoaineen (SAF) kysynnän odotetaan jatkavat vahvaa volyymikasvuaan ja parantavan uusiutuvien tuotteiden marginaaleja vuonna 2024.

Kysyntänäkymät uusiutuville polttoaineille on edelleen hyvät ja suuret investoinnit Kaliforniaan, Rotterdamiin ja Singaporeen näkyvät tulevaisuudessa positiivisena kehityksenä.

Yhtiön Q3/23 tulos oli erittäin vahva ja ylitti odotukset laajasti. Uusiutuvien tuotteiden myyntimarginaalit olivat reilusti odotettua korkeammat ja myyntimäärissä nähtiin laskua viime kvartaaliin nähden odotettua vähemmän. Öljytuotteiden poikkeuksellisen korkeiden marginaalien sekä myyntimäärien myötä myös kokonaisjalostusmarginaali oli ennusteita vahvempi.

Osakkeen arvostustaso on alhainen vuoden 2023 ja 2024 P/E luvun ollessa noin 11x ja EV/EBIT:n ollessa noin 11x ja 10x. Osinkotuoton odotetaan nousevan lähivuosina 5 %:n, joka tekee tuottoriski suhteesta vielä houkuttelevamman tulevaisuuden kasvunäkymät huomioiden.

Neste on laskenut kuluvana vuonna voimakkaasti, mutta näkemyksemme mukaan huolet on ylimitoitettuja ja toistamme OSTA-suosituksen.

Osakkeen kurssi julkaisuhetkellä ja rahoitusvälineissä viimeisen vuoden aikana annetut suositukset: ​​​​​​


Lisätietoa Sijoitusideoista saat Aktia Välityksestä, puhelimitse numerosta 046 714 7115 tai omalta pankkiiriltasi.

Tämän Sijoitussuosituksen päätöksentekoon ovat osallistuneet Markus Lappeteläinen, Miikka Kuusi ja Rasmus Westman.

Tämä teksti on osa rahoitusvälinettä koskevaa sijoitussuositusta. Koko sijoitussuositus muodostuu tästä tekstistä ja osiosta ”Tärkeää tietoa sijoitusideoista”. Sieltä löydät myös etuja ja eturistiriitoja koskevat tiedot. Tärkeää tietoa sijoitusideoista.

Sijoitussuositusta laatineilla Aktian työntekijöillä tai lähipiirillä ei voi olla 1) *merkittävän taloudellisen edun ylittäviä omistuksia tai 2) yli 1 %:n omistusosuuksia missään Suosituksen kohteena olevissa yhtiössä.”
*Merkittävänä julkistettavana taloudellisena etuna pidetään 100.000 euron rajaa suosituksen julkaisuhetkellä.