Idea avattu
26.09.2023
ISIN
FI0009000277
Kaupankäyntitunnus
TIETO FH
Vertailuindeksi
STOXX Europe 600 Net Return Index

Alla uusi Sijoitusideamme pähkinänkuoressa:

Tietoevry Oyj (TIETO FH):

Tieto on ollut keväästä lähtien paineessa tullen huipuista alas lähes -30 % ja yhtiön 19.9 antama tulosvaroitus ei enää aiheuttanut suurta reaktiota kurssissa. Tulosvaroitus oli luonteeltaan mieto ja melko odotettu; yhtiö ohjeistaa edelleen orgaanista kasvua sekä ohjeistettu operatiivinen marginaali on edelleen hyvällä tasolla. Analyytikkojen konsensus oli ennen tulosvaroitusta jo aikaisemman ohjeistuksen alareunassa ja osalla tämän alapuolella.

Näkemyksemme mukaan Tieto on hyvässä kunnossa ja valmiina kasvuun markkinatilanteen parantuessa. Yhtenä kurssinousun ja tuottojen ajurina tulee toimimaan divestoitavat liiketoiminnot, jotka tulevat purkamaan aliarvostusta.
Yhtiön hinnoittelu on houkutteleva (2023 P/E 9.4x ja EV/EBIT 10x) ja se on laskeneilla ennusteilla hinnoiteltu jopa noin 40 % verrokkeja alhaisemmalle tasolle. Liiketoiminnan riskiprofiili on myös monia pohjoismaisia verrokkeja alhaisempi jatkuvaluonteisen liiketoiminnan takia.

Yhtiö tekee hyvää kassavirtaa ja näin ollen myös osinkotuotto on ennusteilla katsottuna vahva, noin 7 %, joka tuo turvaa epävarmassa ympäristössä.

Yhtiön riskiprofiili huomioiden näemme tuotto-odotuksen houkuttelevana.

Mikäli haluat käydä kauppaa tai kaipaat lisätietoa Sijoitusideoista, ota yhteyttä Aktia Välitykseen, puhelin 046 714 7115 tai omaan pankkiiriisi. 

Osakkeen kurssi julkaisuhetkellä ja rahoitusvälineissä viimeisen vuoden aikana annetut suositukset:

 

Tämän Sijoitussuosituksen päätöksentekoon ovat osallistuneet Markus Lappeteläinen, Miikka Kuusi ja Paavo Ahonen. 

Tämä teksti on osa rahoitusvälinettä koskevaa sijoitussuositusta. Koko sijoitussuositus muodostuu tästä tekstistä ja osiosta ”Tärkeää tietoa sijoitusideoista”. Sieltä löydät myös etuja ja eturistiriitoja koskevat tiedot. Tärkeää tietoa sijoitusideoista. 

Sijoitussuositusta laatineilla Aktian työntekijöillä tai lähipiirillä ei voi olla 1) *merkittävän taloudellisen edun ylittäviä omistuksia tai 2) yli 1 %:n omistusosuuksia missään Suosituksen kohteena olevissa yhtiössä.”  
*Merkittävänä julkistettavana taloudellisena etuna pidetään 100.000 euron rajaa suosituksen julkaisuhetkellä.