16.05.2023

Osta Loomis, Myy Embracer

Rahoitamme Loomiksen oston myymällä Sijoitusideoista Embracerin osakkeet.

Osake on ollut Sijoitusideoissa jo pidempään ja yhtiön tekeminen sekä sijoitustarina ei ole enää edennyt toivomallamme tavalla. Emme ole tyytyväisiä yhtiön suorittamiseen ja tämän päiväinen tulosvaroitus on tästä hyvä esimerkki.


Alla uusi Sijoitusideamme pähkinänkuoressa:

Loomis AB (LOOMIS SS)


Loomis on yksi maailman johtavista käteisen rahankäsittelyn toimijoista, jonka palveluita ovat mm. rahankuljetus, rahanhallintapalvelut sekä kansainvälinen arvotavaralogistiikka.
Turvallisen rahan kuljettamisen, käsittelyn ja säilytyksen lisäksi yhtiön rahanhallintapalveluihin kuuluvalla SafePoint -järjestelmällä voidaan tehostaa asiakasyritysten henkilökunnan toimintaa modernisoimalla käteisen käyttö jo kassalla maksuvaiheessa sekä takahuoneessa sen käsittelyvaiheessa.
Yhtiöllä on liiketoimintaa yli 20 eri maassa, joissa toimipisteitä on yhteensä yli 400.

Yhtiöllä on vakuuttava track-record marginaalien parantamisesta sen erinomaisen operatiivisen liiketoiminnan sekä alan konsolidoinnin kautta. Liiketoimintamalli generoi tehokkaasti kassavirtaa ja velkaisuus on matala, joka mahdollistaa kasvavan osingonmaksun, omien osakkeiden ostot sekä yritysostot.

Näemme osakkeen hinnoittelun edullisena sen treidatessa vuoden 2023e ja 24e EBITA-kertoimilla 9x ja 8x, tehden samalla kaksinumeroista vapaan kassavirran yieldia ja maksaen yli 4% osinkoa (2024e). Kuluvan vuoden P/E luku on 10,7x ja P/S vain 0,9x.
Pidämme konsensuksen arviota vuoden 2023 orgaanisesta kasvusta (4%) varovaisena ja näemme mahdollisuuden tämän ylitykselle, kun Q1 toteutunut orgaaninen kasvu oli 11,7% y/y.

Vuoden ensimmäisellä kvartaalilla yhtiö jatkoi vahvaa ja voitollista orgaanista kasvuaan, erinomaista vapaan kassavirran tuottamista sekä marginaalien vahvaa kehittämistä Euroopassa.
Yhdysvalloissa Loomis jatkoi kannattavaa kasvuaan sekä markkinaosuuksien voittamista. Yhtiön johto näkee momentumin edelleen olevan yhtiön puolella ja erityisesti SafePoint-segmentin jatkavan kovalla kasvulla tuottomarginaalien ajurina.

Yhtiön odotetaan aloittavan uudet omien osakkeiden ostot, joka toimii vakaan ja kasvavan osingon lisäksi myös yhtenä tuoton ajurina.


Lisätietoa Sijoitusideoista saat Aktia Välityksestä, puhelimitse numerosta 046 714 7115 tai omalta pankkiiriltasi.

Tämän Sijoitussuosituksen päätöksentekoon ovat osallistuneet Miikka Kuusi, Markus Lappeteläinen ja Rasmus Westman. 

Tämä teksti on osa rahoitusvälinettä koskevaa sijoitussuositusta. Koko sijoitussuositus muodostuu tästä tekstistä ja osiosta ”Tärkeää tietoa sijoitusideoista”. Sieltä löydät myös etuja ja eturistiriitoja koskevat tiedot. Tärkeää tietoa sijoitusideoista.

« Takaisin sijoitusideaan

Edellinen
UUSI SIJOITUSIDEAMUUTOS: MYY TRELLEBORG, OSTA HEXATRONIC
Seuraava
UUSI SIJOITUSIDEAMUUTOS: MYY JENOPTIK, OSTA CTS EVENTIM SEKÄ MUUTOS STRATEGISESSA ALLOKAATIOSSA
Miikka Kuusi