05.04.2023

Myy Trelleborg, Osta Hexatronic

Rahoitamme Hexatronicin oston myymällä Trelleborgin osakkeet.
Trelleborg on edennyt uutisvirraltaan odotuksiemme mukaisesti, mutta osakkeen vahvan nousun myötä nousupotentiaali on mielestämme hyvin rajallinen.

Alla uusi Sijoitusideamme pähkinänkuoressa:

Hexatronic Group AB (HTRO SS


Hexatronic valmistaa ja suunnittelee tuotteita passiivisten kuituverkkojen infrastruktuuriin. Yhtiö on pohjoismaiden johtava Fiber to The Home -toimittaja (FTTH). Pienistä itsenäisistä yrityksistä koostuva liiketoimintamalli.

Globaaleissa tietoliikenneverkoissa liikkuvat datamäärät kasvavat hurjaa vauhtia. Kuituverkot ovat keskeinen rakennuspalikka riittävän kapasiteetin ja toimintavarman verkkoinfrastruktuurin luomiseen.

Ruotsissa, jossa kuituverkon rakentaminen on jo loppusuoralla, Hexatronicin markkina-osuus on yli 50 %. Yhtiön kilpailuetu perustuu kilpailijoita kustannustehokkaampiin asennusratkaisuihin (=Lower Total Cost of Ownership for Network Owners & Contractors).

Hexatronicin kasvumarkkinoita ovat UK, Saksa ja Pohjois-Amerikka. Vuonna 2022 Pohjois-Amerikan osuus yhtiön myynnistä oli ~33 %. Orgaanisen kasvun lisäksi Hexatronic kasvaa myös yritysostoin. Vahva tase (~1x net debt/EBITDA23e) mahdollistaa yritysostot.

Taloudelliset tavoitteet: Yli 20 %:n liikevaihdon kasvu yli syklin ja yli 12 % EBITA-marginaali (Viim. neljän vuoden liikevaihdon CAGR +42 % ja EBITA CAGR +64 %).

Osake on edullinen kasvunäkymiinsä suhteutettuna (~15,7x EV/EBIT 23e). Keskeisimpiä riskejä osakecaseen liittyen ovat markkinoiden hiipuminen, houkuttelevien M&A-kohteiden löytymättömyys sekä tiukentuva hinnoitteluympäristö.

Lisätietoa Sijoitusideoista saat Aktia Välityksestä, puhelimitse numerosta 046 714 7115 tai omalta pankkiiriltasi.

Tämän Sijoitussuosituksen päätöksentekoon ovat osallistuneet Miikka Kuusi, Markus Lappeteläinen ja Rasmus Westman. 

Tämä teksti on osa rahoitusvälinettä koskevaa sijoitussuositusta. Koko sijoitussuositus muodostuu tästä tekstistä ja osiosta ”Tärkeää tietoa sijoitusideoista”. Sieltä löydät myös etuja ja eturistiriitoja koskevat tiedot. Tärkeää tietoa sijoitusideoista.

« Takaisin sijoitusideaan

Edellinen
UUSI SIJOITUSIDEAMUUTOS: MYY BAWAG, OSTA ALFEN SEKÄ MUUTOS STRATEGISESSA ALLOKAATIOSSA
Seuraava
UUSI SIJOITUSIDEAMUUTOS: OSTA LOOMIS, MYY EMBRACER