13.03.2023

Myy Bawag, Osta Alfen sekä muutos Strategiseen allokaatioon

Rahoitamme Alfenin oston myymällä itävaltalaisen BAWAG pankin osakkeet. Pankkisektorin sentimenttiin kohdistuu painetta yhdysvaltalaisen Silicon Valley Bankin kaaduttua viranomaisten syliin viime perjantaina 10. maaliskuuta. Emme näe tätä merkkinä sektorin laajemmista ongelmista, mutta osakkeen vahvan kurssinousun seurauksena kotiutumme voitot osakkeesta.

Samassa yhteydessä ostamme Sijoitusideoiden strategiseen ETF-allokaatioon ns. multifaktori-tuotetta Invesco S&P 500 QVM UCITS ETF:ää. Rahoitamme oston myymällä salkusta Invesco S&P500 UCITS ETF:n. Euro on vahvistunut dollaria vastaan maltillisesti ostettuamme ETF:ää salkkuun ja tämä näkyy sijoituksen maltillisena ylituottona suhteessa S&P500-indeksiin.  

Alla uudet Sijoitusideamme pähkinänkuoressa:

Alfen N.V. (ALFEN NA)


Alfen on hollantilainen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen sähköautojen latauslaitteita, energian varastointiratkaisuja, älykkään sähköverkon tuotteita sekä näihin liittyviä palveluja.

Yhtiön on kansainvälistynyt nopeassa tahdissa ja nykyisin jo puolet yhtiön liikevaihdosta tulee Alankomaiden ulkopuolelta ja sähköautojen latauslaitteiden liikevaihdosta jo 70% tulee yhtiön kotimaan ulkopuolelta.

Näkemyksemme mukaan yhtiö on hyvissä asemissa hyötymään vihreästä siirtymästä ja liikenteen sähköistymisestä. Lyhyellä aikavälillä yhtiön osakekurssia ovat painaneet huolet yhtiön bruttomarginaalin kehityksestä heikompikatteisen energian varastointiratkaisujen kasvattaessa lyhyellä aikavälillä osuuttaan yhtiön liikevaihdosta. Alfen on kommentoinut, että se on nähnyt sähköautojen latauslaitteissa ylitarjontaa ja yhtiö odottaa tilanteen normalisoituvan vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Yhtiö on samaan aikaan rakentamassa uutta tehdasta, joka kolminkertaistaa tuotantokapasiteetin vuoden 2024 alussa. Tehdasta varten yhtiön on tehnyt etupainotteisesti rekrytointeja ja myös tämän arvellaan painavan kannattavuutta vuoden 2023 aikana.

Edellä mainituista syistä näemme kannattavuushuolien hälvenevän vuoden edetessä ja näemme kurssilaskun hyvänä tilaisuutena ostaa osaketta salkkuun. Yhtiö järjestää toukokuun 10. päivä pääomamarkkinapäivän, jolla on näkemyksemme mukaan potentiaalia toimia positiivisena ajurina osakkeelle.

Yhtiön vuoden 2023 2024 EV/EBITDA kertoimet ovat 16,3 ja 13,3 ja vastaavat EV/EBIT kertoimet ovat 18,8 ja 14,7. Kertoimet ovat näkemyksemme mukaan matalat vahvasti kasvavalle yhtiölle (EBIT kasvu vuonna 2023 27% ja vuonna 2024 28%) ja tämä tekee Alfenista myös potentiaalisen yritysostokohteen alan suuremmille toimijoille.

Invesco S&P 500 QVM UCITS ETF (QVMP GY)

Ostamme Sijoitusideoiden strategiseen ETF-allokaatioon ns. multifaktori-tuotetta Invesco S&P 500 QVM UCITS ETF:ää.

ETF:ään valitaan S&P500-indeksissä sata sellaista yritystä, joiden osakkeet saavat korkeimmat pisteet momentum-, arvo- ja laatu-ominaisuuksia tarkasteltaessa. Näemme tämän strategian mielekkäänä huomioiden varovaisen näkemyksemme Yhdysvaltojen osakemarkkinaa koskien. Erityisesti olemme huolissamme Yhdysvaltojen osakemarkkinoiden korkeasta arvostustasosta. Invesco S&P 500 QVM UCITS ETF:n seuraavan 12kk tulosennusteilla laskettu P/E on vain 11,8 kun se varsinaisella S&P500-indeksillä se on 17,9.

Invesco S&P 500 QVM UCITS ETF:n beta suhteessa S&P500-indeksiin on historiallisesti ollut noin 0,8 ja tämäkin puoltaa ETF:n ostoa huomioiden varovaisen näkemyksemme Yhdysvaltojen osakemarkkinoista.

Tutustu avaintietoasiakirjoihin tästä linkistä: Invesco S&P 500 QVM UCITS ETF KID

Lisätietoa Sijoitusideoista saat Aktia Välityksestä, puhelimitse numerosta 046 714 7115 tai omalta pankkiiriltasi.

Tämän Sijoitussuosituksen päätöksentekoon ovat osallistuneet Mikko Aalto ja Markus Lappeteläinen. 
Tämä teksti on osa rahoitusvälinettä koskevaa sijoitussuositusta. Koko sijoitussuositus muodostuu tästä tekstistä ja osiosta ”Tärkeää tietoa sijoitusideoista”. Sieltä löydät myös etuja ja eturistiriitoja koskevat tiedot. Tärkeää tietoa sijoitusideoista.

« Takaisin sijoitusideaan

Edellinen
UUSI SIJOITUSIDEAMUUTOS: Muutoksia strategiseen ETF-allokaatioon
Seuraava
UUSI SIJOITUSIDEAMUUTOS: MYY TRELLEBORG, OSTA HEXATRONIC