16.01.2023

Nostamme iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF:n painoa viisi prosenttiyksikköä strategisessa ETF-allokaatiossa.

Näkemyksemme mukaan Kiinan talouden nopea avautuminen koronarajoitusten purkujen jälkeen antaa tukea maan oman talouden lisäksi muillekin Aasian maille, jotka yhdessä muodostavat lähes 70% kehittyvien markkinoiden osakeindeksistä. Indeksi on myös maltillisesti arvostettu. Seuraavan 12kk tulosennusteilla laskettu P/E on vain 11,7. 

Rahoitamme kehittyvien markkinoiden painon nostamisen laskemalla Tyynenmeren alueelle sijoittavan iShares Core MSCI Pacific ex-Japan UCITS ETF:n painoa vastaavat viisi prosenttia strategisessa ETF-allokaatiossa. Alueen osakemarkkinat ovat viimeisten kuukausien aikana performoineet hyvin rahoitus- ja raaka-ainesektorin vetäminä ja hyödynnämme nyt nähdyn kurssinousun siirtämällä painoja edullisemmin arvostetuille kehittyville markkinoille.

Edellä mainitun lisäksi nostamme Euroopan osakemarkkinoiden painoa Yhdysvaltojen kustannuksella.
Eurooppa näyttäisi välttävän pahimman talousnotkahduksen leudon talven laskiessa energian hintaa ja samaan aikaan alueen osakemarkkinoiden arvostustasot ovat edelleen merkittävästi Yhdysvaltoja edullisemmat. Euroopassa Stoxx Europe 600 indeksin seuraavan 12kk tulosennusteilla laskettu P/E on vain 12,6 kuin S&P500 indeksin vastaava lukema on 17,4.

Toteutamme Euroopan osakemarkkinoiden painon noston ostamalla WisdomTree Europe Equity UCITS ETF viiden prosenttiyksikön painolla strategisessa ETF-allokaatiossa ja myymme vastaavan määrän iShares Core S&P500 UCIST ETF:ää.

Näkemyksemme mukaan euroalueen vientiyhtiöt ovat hyvissä asemissa hyötymään Kiinan talouden avautumisesta ja lisäksi edelleen heikko euro antaa tukea näiden yhtiöiden liiketoiminnalle. Osakkeiden arvostus on maltillinen seuraavan 12kk tulosennusteilla lasketun P/E:n ollessa vain 10,5.

Tutustu avaintietoasiakirjoihin tästä linkistä:
WisdomTree Europe Equity UCITS ETF - EUR Acc PRIIP KID
iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF PRIIP KIDLisätietoa Sijoitusideoista saat Aktia Välityksestä, puhelimitse numerosta 046 714 7115 tai omalta pankkiiriltasi.

Tämän Sijoitussuosituksen päätöksentekoon ovat osallistuneet Mikko Aalto ja Markus Lappeteläinen.  

Tämä teksti on osa rahoitusvälinettä koskevaa sijoitussuositusta. Koko sijoitussuositus muodostuu tästä tekstistä ja osiosta ”Tärkeää tietoa sijoitusideoista”. Sieltä löydät myös etuja ja eturistiriitoja koskevat tiedot. Tärkeää tietoa sijoitusideoista.

« Takaisin sijoitusideaan

Edellinen
Uusi Sijoitusideamuutos: Myy Volkswagen, Osta Jenoptik
Seuraava
UUSI SIJOITUSIDEAMUUTOS: MYY BAWAG, OSTA ALFEN SEKÄ MUUTOS STRATEGISESSA ALLOKAATIOSSA