15.12.2022

Rahoitamme Jenoptikin oston myymällä Sijoitusideoista Volkswagenin osakkeet. Yhtiön osakekurssi ei ole piristynyt Porschen listaamisesta huolimatta. Selkeiden ajureiden puuttuessa luovumme osakkeesta.

Alla uusi Sijoitusideamme pähkinänkuoressa:

Jenoptik (JEN GY)

Ostamme Sijoitusideoihin saksalaisen Jenoptikin osakkeita. Yhtiö on erikoistunut optisten laitteiden kehittämiseen ja valmistamiseen. Yhtiön asiakastoimialoja ovat esimerkiksi puolijohdeteollisuuden laitevalmistajat, elektroniikkayhtiöt sekä bioteknologia- ja lääkeyhtiöt. Lisäksi yhtiö tarjoaa tuotteita liikkumisen ja turvallisuuden toimialoille. Yhtiön tuotteet valmistetaan pääsääntöisesti Saksassa, mutta yhtiöllä on toimintoja ja edustajia yli 80 maassa.

Yhtiön tärkeimmät asiakkaat ovat puolijohdeteollisuuden laitevalmistajat ja näistä erityisesti hollantilainen ASML. Yleinen pula puolijohteista ja Euroopan heikko asema toimialalla on saanut puolijohdeyhtiöt tekemään suuria investointeja Aasian ulkopuolelle ja Jenoptik on hyvissä asemissa hyötymään tästä monivuotisesta investointisyklistä. Vahvaa kysyntää kuvaa se, että Jenoptikin puolijohdeteollisuuden kapasiteetti on jo myyty vuoden 2023 osalta ja yhtiö ottaa tällä hetkellä tilauksia vuodelle 2024.

Yhtiön Q3-tulos oli pääriveiltään vahva ja tuloksen yhteydessä yhtiö tarkensi kuluvan vuoden liikevaihto-ohjeistustaan. Yhtiö on ohjannut liikevaihdon olevan välillä 930-960 miljoonaa euroa ja nyt yhtiö arvioi koko vuoden liikevaihdon toteutuvan ohjaushaarukan ylemmässä puoliskossa.

Osakkeen arvostus on maltillinen suhteessa ennustettuun tuloskasvuun. Vuodelle 2023 odotetaan noin 20 prosentin tuloskasvua ja ensi vuoden tulosennusteella laskettu P/E on 16,4. Suhteessa omaan historiaansa nähden yhtiön arvostus ovat maltillinen (5 vuoden P/E keskimäärin 19,8).

Näkemyksemme mukaan yhtiöllä on hyvät kasvumahdollisuudet niin orgaanisesti kuin yritysostoinkin hajanaisella korkean teknologian optiikan toimialalla ja puolijohdeteollisuuden mittavat investoinnit antavat lisätukea kasvulle lähimpien vuosien aikana.

Osakkeen kurssi julkaisuhetkellä ja rahoitusvälineissä viimeisen vuoden aikana annetut suositukset:Lisätietoa Sijoitusideoista saat Aktia Välityksestä, puhelimitse numerosta 046 714 7115 tai omalta pankkiiriltasi.

Tämän Sijoitussuosituksen päätöksentekoon ovat osallistuneet Mikko Aalto, Markus Lappeteläinen ja Tomi Korpivaara. 
Tämä teksti on osa rahoitusvälinettä koskevaa sijoitussuositusta. Koko sijoitussuositus muodostuu tästä tekstistä ja osiosta ”Tärkeää tietoa sijoitusideoista”. Sieltä löydät myös etuja ja eturistiriitoja koskevat tiedot. Tärkeää tietoa sijoitusideoista.

« Takaisin sijoitusideaan

Edellinen
UUSI SIJOITUSIDEAMUUTOS: Myy Metso Outotec ja Osinkoaristokraatit ETF, Osta Nokia ja S&P500 EUR Hedged ETF
Seuraava
UUSI SIJOITUSIDEAMUUTOS: Muutoksia strategiseen ETF-allokaatioon