Idea avattu
30.08.2023
ISIN
IE00BFD2H405
Kaupankäyntitunnus
SKYE NA
Vertailuindeksi
STOXX Europe 600 Net Return Index

Alla uusi sijoitusideamme pähkinänkuoressa:

Pilvipalvelut ETF (First Trust Cloud Computing UCITS ETF - SKYE NA):

ETF Sijoittaa globaalisti teknologiayhtiöihin, jotka erikoistuvat pilvipalveluihin sekä niiden ympärille oleviin palveluihin, kuten esimerkiksi kyberturvallisuuteen. Noin 93 % ETF:n omistuksista on Yhdysvalloissa.
Valittavien yhtiöiden kriteereinä on vähintään 500m USD markkina-arvo sekä 4,5 % maksimipaino per yhtiö. ETF pitää tällä hetkellä sisällään 65 yhtiötä, kun sääntöihin kirjattu maksimi on 80.

Tulevaisuuden liiketoiminnot sekä jatkuvasti kasvava digitalisaatio nostaa merkittävästi digitaalisen infrastruktuurin kysyntää. Tämä tarkoittaa sitä, että pilvipalvelut ja niihin liittyvät liiketoiminnot nauttivat rakenteellisesta kasvusta vielä pitkään. Pilvipalvelut sekä datan käsittely ja sen hallinta on jo nyt kriittistä yhteiskunnan toimivuuden kannalta. Yritykset keskittyvät ja budjetoivat yhä enemmän kyberturvallisuuteen sekä pilvikapasiteetin ja palveluiden toimintaan.
Nopeasti kasvava ja kehittyvä tekoäly sekä sen mahdollisuudet on jo nyt olemassa oleva pitkän aikavälin ajuri. ETF pitää esimerkiksi sisällään omistukset myös Alphabetista (Google), joka on oman keskustelutekoälynsä jo julkaissut (Bard), sekä Microsoftista, joka omistaa osan ChatGPT:stä.

Statistan ennusteiden mukaan tekoälymarkkinan odotetaan kasvavan 20-kertaiseksi vuodesta 2021 vuoteen 2030. Pilvipalveluiden osalta Fortune BI arvioi vuosittaisen kasvuvauhdin olevan 20 % vuosina 2022-2030.

ETF pitää sisällään vahvan kasvunäkymien omaavia yhtiöitä, mutta tästä huolimatta siihen kuuluvien yhtiöiden P/S-luvun keskiarvo on hieman alle 3.

Idean julkaisuhetkellä suurimpia omistuksia ovat datan Flash-varastointiratkaisuja kehittävä ja tarjoava Pure Storage, laajasti pilvipalveluissa ja tekoälyssä mukana oleva IBM sekä maailman laajimman ja yhden käytetyimmän pilven (AWS) omaava Amazon.

Tutustu ETF:n avaintietoesitteeseen tästä linkistä:
First Trust Cloud Computing UCITS ETF

Mikäli haluat käydä kauppaa tai kaipaat lisätietoa Sijoitusideoista, ota yhteyttä Aktia Välitykseen, puhelin 046 714 7115 tai omaan pankkiiriisi. 

Osakkeen kurssi julkaisuhetkellä ja rahoitusvälineissä viimeisen vuoden aikana annetut suositukset:

 

Tämän Sijoitussuosituksen päätöksentekoon ovat osallistuneet Markus Lappeteläinen ja Miikka Kuusi. 

Tämä teksti on osa rahoitusvälinettä koskevaa sijoitussuositusta. Koko sijoitussuositus muodostuu tästä tekstistä ja osiosta ”Tärkeää tietoa sijoitusideoista”. Sieltä löydät myös etuja ja eturistiriitoja koskevat tiedot. Tärkeää tietoa sijoitusideoista.