Idea avattu
31.10.2023
ISIN
FI0009003305
Kaupankäyntitunnus
SAMPO
Vertailuindeksi
MSCI ACWI Net Total Return EUR Index

Sampo (SAMPO FH)

Toistamme aiemmin 8.3.2019 annetun OSTA-suosituksen Sampoon.

Sampo on nyt puhtaasti vahinkovakuuttaja, kun Mandatum listattiin omaksi yhtiökseen. Sammon tulosprofiili on nyt vielä aiempaakin vakaampi sekä pääomiltaan kevyempi. Tämä tehty toimenpide tukee Sammon kasvua, vaikka tuloskasvunäkymät ovat jo ennestään vakaat, kun yhtiö voi nyt puhtaasti keskittyä ydinbisnekseensä.

Sammon taseessa on vielä reilusti ylimääräistä pääomaa. Koska osa tästä ylimääräisestä pääomasta on likvidissä muodossa, Sampo tulee mitä todennäköisimmin ilmoittamaan omien osakkeiden ostosta ja/tai lisäosingoista.

Yhtiö on edelleen mielestämme maltillisesti hinnoiteltu vahva tuloskunto sekä osinko (n. 5 %) ja mahdolliset pääomanpalautukset huomioiden, vuoden 2023 P/E:n ollessa noin 17x.

Osakkeen kurssi julkaisuhetkellä ja rahoitusvälineissä viimeisen vuoden aikana annetut suositukset: ​​​​​​


Lisätietoa Sijoitusideoista saat Aktia Välityksestä, puhelimitse numerosta 046 714 7115 tai omalta pankkiiriltasi.

Tämän Sijoitussuosituksen päätöksentekoon ovat osallistuneet Markus Lappeteläinen, Miikka Kuusi ja Rasmus Westman.

Tämä teksti on osa rahoitusvälinettä koskevaa sijoitussuositusta. Koko sijoitussuositus muodostuu tästä tekstistä ja osiosta ”Tärkeää tietoa sijoitusideoista”. Sieltä löydät myös etuja ja eturistiriitoja koskevat tiedot. Tärkeää tietoa sijoitusideoista.

Sijoitussuositusta laatineilla Aktian työntekijöillä tai lähipiirillä ei voi olla 1) *merkittävän taloudellisen edun ylittäviä omistuksia tai 2) yli 1 %:n omistusosuuksia missään Suosituksen kohteena olevissa yhtiössä.”
*Merkittävänä julkistettavana taloudellisena etuna pidetään 100.000 euron rajaa suosituksen julkaisuhetkellä.