Idea avattu
31.10.2023
ISIN
IE00B1XNHC34
Kaupankäyntitunnus
IQQH GY
Vertailuindeksi
STOXX Europe 600 Net Return Index

Alla uusi Sijoitusideamme pähkinänkuoressa:

iShares Global Clean Energy UCITS ETF (IQQH GY)

Toistamme aiemmin 11.5.2022 annetun OSTA-suosituksen Uusiutuvan Energian ETF:n.

Korkojen nousu ja yleinen heikko taloustilanne on näkynyt reilusti myös päästöttömiä energiaratkaisuja kehittävien ja niitä tarjoavien osakkeiden kursseissa, kun monet valtiot ovat siirtäneet ilmastotavoitteitaan eteenpäin. Sektorilla nähty kurssilasku on näkynyt arvostuskertoimien maltillistumisena. Arvostuskertoimien maltillistuttua näemme hyvän tilaisuuden ostaa sektorin osakkeita.

Sijoitustarinaa tukee vahva vihreän siirtymän ja päästöttömien energiamuotojen megatrendi, joka kasvaa sekä ottaa jalansijaa jatkuvasti ja on tehnyt sitä jo useamman vuoden ajan. Vihreä siirtymä on väistämätön ja näemme valtioiden tekemät ilmastotavoitteiden siirrot väliaikaisena pahana nousseiden elinkustannusten ja siten laskeneen ostovoiman aiheuttamana. Sijoitustarina näyttää entistä houkuttelevammalta nykyisiltä tasoilta.

Tutustu ETF:n avaintietoasiakirjaan tästä linkistä:
iShares Global Clean Energy UCITS ETF


ETF:n kurssi julkaisuhetkellä ja rahoitusvälineissä viimeisen vuoden aikana annetut suositukset: ​​​​​​
Lisätietoa Sijoitusideoista saat Aktia Välityksestä, puhelimitse numerosta 046 714 7115 tai omalta pankkiiriltasi.

Tämän Sijoitussuosituksen päätöksentekoon ovat osallistuneet Markus Lappeteläinen, Miikka Kuusi ja Rasmus Westman.

Tämä teksti on osa rahoitusvälinettä koskevaa sijoitussuositusta. Koko sijoitussuositus muodostuu tästä tekstistä ja osiosta ”Tärkeää tietoa sijoitusideoista”. Sieltä löydät myös etuja ja eturistiriitoja koskevat tiedot. Tärkeää tietoa sijoitusideoista.

Sijoitussuositusta laatineilla Aktian työntekijöillä tai lähipiirillä ei voi olla 1) *merkittävän taloudellisen edun ylittäviä omistuksia tai 2) yli 1 %:n omistusosuuksia missään Suosituksen kohteena olevissa yhtiössä.”
*Merkittävänä julkistettavana taloudellisena etuna pidetään 100.000 euron rajaa suosituksen julkaisuhetkellä.