16.11.2020

Giuseppe Coco

Giuseppe Coco

Johtaja, Digitaaliset varainhoitopalvelut
Helsinki
+358 40 922 0046

Lähes kaksi vuotta sitten 1.1.2019 julkaisimme Taaleri mobiilisovelluksen, jonka avulla asiakkaamme voivat vaivattomasti seurata sijoitustensa kehitystä. Sovellus on saatavilla sekä Androidin että Applen sovelluskaupoista. Mobiilisovellus ratkoi yhden keskeisen vanhaan Taaleri Raportointiin liittyvän ongelman: sinne kirjautuminen koettiin vaivalloiseksi pakollisen tekstiviestivarmenteen vuoksi. 

Kaikki asiat eivät kuitenkaan mahdu järkevästi puhelimen ruudulle. Siksi olemme jo lähes vuoden ajan kehittäneet mobiilisovelluksen rinnalle myös verkkosovellusta, app.taaleri.com. Verkkosovellukseen on lisätty Taaleri Raportoinnin tykättyjä ominaisuuksia, ja nyt se alkaakin olla kaikin puolin parempi versio Taaleri Raportoinnista. 

Mobiilisovelluksesta saat nopean yleissilmäykseen salkun tilanteesta, verkkosovelluksessa voit pureutua salkun tarkempiin tietoihin, tunnuslukuihin ja pdf-raportteihin.

One size fits none

Taaleri Varainhoidolla on monia erilaisia asiakkaita: osa sijoittaa omia henkilökohtaisia varojaan, kun taas toiset hoitavat kanssamme ison perhekokonaisuuden sijoituksia. Lisäksi palvelemme institutionaalisia sijoittajia, joille on erityisen tärkeää seurata sijoituksien kehitystä hyvinkin tarkasti ja eri kulmista. 

Raportoinnissa yksi ja sama malli ei sovi kaikille sijoittajille. Kaikkia asiakkaitamme yhdistää kuitenkin sama tarve: raportoinnin pitäisi olla mahdollisimman yksinkertaista ja selkeää tinkimättä tarpeellisen tiedon määrästä.  Sekä mobiili- että verkkosovellusta käyttävät asiakkaamme ovat aikaisempaa tyytyväisiä raportointiin, joka koetaan selkeäksi, nopeaksi ja helpoksi. 

Taaleri sai parhaat arviot sarjassaan hiljattain julkaistussa SFR-haastattelututkimuksessa, joka toteutettiin haastattelemalla Suomen sadan suurimman institutionaalisen sijoittajan edustajia. Parhaat arvosanat saimme mm. asiakaspalvelusta ja raportoinnista, jossa asiakkaamme pitivät meitä selvästi kilpailijoitamme parempana.

Kehitämme jatkossakin raportointia siten, että se palvelee mahdollisimman hyvin erilaisten asiakkaidemme erilaisia tarpeita. Saamamme palautteen perusteella olemme ohjanneet kehitystä nopeammin niihin ominaisuuksiin, joita asiakkaamme eniten kaipaavat ja arvostavat.

Mobiilisovellus tarjoaa joustavuutta tinkimättä tietoturvasta

Taaleri Raportoinnissa osa asiakkaistamme koki pakollisen tekstiviestivarmenteen kirjautumisen yhteydessä vaivalloiseksi. Mobiilisovelluksen sormenjälki- tai kasvotunnistus tarjoaa vastaavan tietoturvan tason paljon kätevämmin, ja asiakkaamme näyttävätkin seuraavan sijoituksiaan nykyään paljon useammin kuin ennen. Palveluun voi kirjautua myös pelkällä salasanalla ja jos tekstiviestivarmenteen haluaa ottaa käyttöön, sen voi itse kytkeä päälle.

Impakti osana sijoitusten raportointia

Fiksusti sijoitettu raha ei tee puhtaasti hyvää vain omistajilleen, vaan vaikuttaa positiivisesti myös ympäristöön ja koko yhteiskuntaan. Tällaista sijoittamista me kutsumme impakti-sijoittamiseksi.

Lähes 50 % asiakkaistamme on sijoittanut impakti-sijoituksiin joko suoraan tai epäsuoraan esimerkiksi sijoitusrahastomme kautta. Palvelun impakti-sivulta asiakkaamme näkevät, mihin YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin heidän tekemänsä sijoitukset vaikuttavat sekä kuvauksen siitä, miten sijoitus saa vaikutuksen aikaan. Lisäksi uusiutuvan energian pääomarahastoihin sijoittaneet asiakkaamme näkevät, kuinka monta tonnia hiilidioksidipäästöjä heidän sijoituksensa tulevat vähentämään korvaamalla fossiilisiin polttoaineisiin perustuvaa energiatuotantoa.

Mitä seuraavaksi?

Uskomme, että hyvä raportointi on tärkeä osa korkeatasoista varainhoitopalvelua ja että raportoinnista saatu tieto auttaa myös uusien järkevien sijoituspäätösten tekemistä. Kehitämme raportointia edelleen jatkuvasti, ja olemme huomanneet myös asiakkaidemme arvostavan tätä panostusta. Kiinnitämme jatkossakin erityistä huomiota siihen, että palvelu on helppokäyttöinen ja vastaa parhaimmalla mahdollisella tavalla asiakkaidemme tarpeisiin. 

« Takaisin: Sijoitusblogit

Edellinen
Kolmen kirjaimen selviytymiskeino markkinoiden evoluutioon
Seuraava
Voiko pankeilla tehdä tuottoa?
Ilkka Väkeväinen