25.01.2017

  • S&P 500 hiipi all-time-high -tasoille
  • Banco Santanderilta vahva Q4
  • Saksan IFO päivän ainoa datapiste

Markkinat esittivät eilen pientä riskimoodin parantumista ja S&P 500 -indeksi kipusi vaihteeksi kapean vaihteluvälinsä ylälaitaan. Ei mitään dramaattista, mutta lähinnä trading-rangen kapeudesta kertoo se, että all-time-high tasolla käydään tämän tästä. Korkomarkkinoilla USA:n 10-vuotinen valtionlaina nousi peräti 7 korkopistettä ja 2,50 % taso on taas erittäin lähellä. Dollari pyörii 1,07 pinnassa. Öljy ja metallit vahvistuivat.

Trump oli äänessä eilenkin, mutta pidetään kerrankin kommentoinnista välipäivä. Osoitetaan näin omalla esimerkillä, miten herran jokaiseen heittoon ei niin vakavasti kannata suhtautua. Teot ratkaisevat. Odotellaan niitä.

Eilen saatiin sekä euroalueelta että Yhdysvalloista lisää vahvaa talousdataa, kun Markitin laskemat teollisuuden ostopäällikköindeksit yllättivät positiivisesti. Teollisuuden PMI:t päätyivät molemmilla puolin Atlanttia lukemaan 55,1 pistettä, mikä kielii erittäin vahvan aktiviteetin jatkumisesta. Euroalueelta raportoitiin myös palvelualojen PMI, joka jäi hieman odotuksista, mutta on edelleen vahvaa kasvua indikoivalla 53,6 pisteen tasolla. Yhdysvalloissa myös asuntokauppa on myyntiluvuilla mitattuna jatkunut vilkkaana.

Iso-Britanniassa jännitettiin mitä maan korkein oikeus sanoo Brexitin muodollisuuksiin liittyen. Oikeusistuin päätti, että eroprosessin käynnistämiselle tarvitaan parlamentin hyväksyntä. Päätös oli odotettu.

Espanjan Banco Santander julkaisi Q4-tuloksensa tänään aamulla ja se ylitti ennusteet selvästi. Tulosyllätyksen taustalla olivat vähentyneet järjestelemättömät luotot sekä Brasilian liiketoimintojen hyvä kehitys. Jatkon suhteen yhtiön johto kommentoi kehittyvien markkinoiden liiketoiminnan sekä kulutusluottojen hyviä näkymiä. Hyvä indikaatio myös Taaleri Sijoitusideoiden Euroalueen pankit ETF:lle, jonka suurin yksittäinen sijoitus Santander on.

Tänään kalenterissa Saksasta (yritysten luottamusta talouteen kuvaava) IFO-indeksi – paljon Q4 tuloksia, mm. eBay ja Boeing ja 29 muuta S&P 500 -yhtiötä.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Trumpin protektionismi konkretisoitumassa
Seuraava
Odottelu ja varovaisuus väistymässä?