04.09.2018

Turkissa koronnostot lähestyvät?
Italian budjetin uskottavuus markkinoiden puntarissa
Tänään USA:n teollisuuden ISM-luottamusindeksi

Yhdysvalloissa markkinat olivat eilen kiinni Labour Dayn takia ja se näkyi rauhallisena menona muuallakin. USA:n kauppasuhdeneuvotteluista ei luonnollisesti eilen mitään uutta.

Kehittyvät markkinat jatkoivat otsikoissa ja valitettavasti edelleen hieman heikossa sävyssä. Valuuttojen kuten Turkin liira ja Argentiinan peso tilanne ei ole helpottamassa. Turkista tuorein inflaatiolukema eilen oli 17,9 %, eli ”hieman” tavoitetasoa 5 % enemmän. Keskuspankki onneksi eilen sentään riensi kommentoimaan politiikkamuutoksen, eli korkojen noston, olevan viimeinkin tulossa. Seuraava keskuspankin kokous Turkissa on 13.9. Argentiina ja IMF tapaavat tänään agendalla rahoituspaketin jouduttaminen. Peson arvosta dollaria vastaan on hävinnyt toukokuun alusta lukien 50 %.

Euroalueella eilen talousdatassakin vain Iso-Britannian teollisuuden PMI, joka jäi selvästi odotuksista jatkettuaan koko vuoden kestänyttä laskuaan. Luottamus tulevaan ei sekään vakuuttanut. Brexitin suhteen Mayn suunnitelmat kohtaavat jatkuvasti enemmän vastustusta.

Italian budjettia odotellaan ja siitä vastaava ministeri Tria yritti eilen rauhoitella markkinoita vakuuttelemalla että huolet hälvenevät kun se julkaistaan. Maan valtionlainakorot hieman laskivatkin. Verot tulevat Italiassa laskemaan uuden hallinnon toimesta ja kysymys on siitä minkälaisella alijäämällä budjetti saadaan kasaan. Viimeiset huhut kertovat noin 2 % alijäämästä, mikä olisi pahimpiin skenaarioihin verrattuna varsin kohtuullinen.

Jenkit palaavat tänään markkinoille ja tärkeimpänä talouslukuna teollisuuden ISM-luottamusindeksi. USA:n ja Kanadan NAFTA-neuvottelut jatkuvat huomenna. USA:n ja Kiinan välinen paketti on täysin auki ja loppuviikolla odottaa riski siitä, että Trump jälleen kerran kasvattaa tullien määrää kiinalaiselle tuonnille.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
USA:n talouskasvu antoi yhden vahvan signaalin lisää
Seuraava
Jenkit ottivat lisää kaulaa euroalueeseen