30.08.2018

Turkin liira jatkaa laskussa – painetta muillekin kehittyville markkinoille
Amazon tykitti +3,4 % ja 2000 dollaria menee puhki tänään?
Tänään euroalueelta luottamuslukuja ja USA:sta inflaatioprintit

Markkinoilla ei eilen suurta draamaa nähty ja varsinaisia uutisia oli vain nimeksi. Kaikki suurimmat osakeindeksit alle prosentin liikkeessä vailla yhtenäistä suuntaa.

Yhdysvaltojen Q2 BKT-lukuja revisioitiin hieman ylöspäin, vaikka odotuksissa oli kasvuluvun alentaminen, ja se vahvistaa näkemystämme jenkkitalouden hyvästä vedosta. Varsinkaan minkäänlaista romahdusta ei ole näköpiirissä, vaan pahimmillaankin kasvun maltillistuminen. Tässä skenaariossa osakkeiden kanssa ei mielestämme tule olla mitenkään erityisen huolissaan.

Kolikon toisella puolella huomataan, että Yhdysvaltojen asuntomarkkinan paras veto on hieman hiipumassa, vaikka esim. kuluttajaluottamus on ennätystasoilla. Nousseiden korkojen pikku hiljaa nostamat velanhoitokustannukset ovat mielestämme selvin selittävä tekijä. Jatkuessaan toki nousevien asumismenojen on oltava jostain pois ja silloin katseet kääntyvät ensimmäisenä kuluttamiseen. 

Kehittyvillä markkinoilla epävarmuus Turkin ympärillä jatkuu ja tunnelmat välittyvät myös muihin kehittyviin talouksiin. Turkin liira jatkoi eilen heikentymistään ja tällä tahdilla kuun puolivälin pohjista breikataan muutamien päivien sisällä.

Korot jatkoivat rauhallisina: euroalueella muutama piste nousua ja USA:n korot saanevat tänään uutta suuntaa klo 15:30 julkaistavista inflaatioluvuista. Italian valtionlainojen korot painuivat huhujen laannuttua siitä, että Di Maio olisi pyytämässä EKP:lta lisää tukiostoja.

Trump twiittaili kauppasota-aiheista välillä jopa CAPS LOCK päällä, mutta aisasisältö jäi tutun mitäänsanomattomaksi. Seuraavaksi odotetaan sopimusta Kanadan kanssa, jonka odotusarvo onkin ollut nousussa mm. Kanadan dollarin hienoisen vahvistumisen indikoimana. Jahka NAFTA-asiat saadaan pöydältä niin nähdäänkö etenemistä Kiina-neuvotteluissa?

Amazonin osake nousi yli 3 % kun Morgan Stanley nosti osakkeen suositusta. Dollarimääräisesti osake on noussut tänä vuonna 71 % ja joillekin ehkä henkisesti merkittävä 2000 dollarin taso on enää alle 2 dollarin päässä.

Tänään kalenterissa euroalueelta nippu talouslukuja kattaen teollisuuden, palvelusektorin sekä yksityisen sektorin luottamukset. USA:sta saadaan tärkeiden inflaatiolukujen lisäksi yksityiset tulot ja kulutus. Markkinat avaavat euroalueella pienelle miinukselle.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Osakkeet vahvana vaikka jotkut niitä kovin pelkäävätkin
Seuraava
USA eilen lomilla, kehittyvät markkinat otsikoissa