24.10.2016

  • Loppuviikosta ei uutisia, ei markkinaliikkeitä
  • Dollari jatkaa vahvana
  • Markkinat avasivat plussalle.

Perjantai ei tarjonnut isoon kuvaan mitään uutta ja markkinoiden liikkeet jäivät nollan tuntumaan. Tulokset puhuttavat ja toistaiseksi yllätykset ovat olleet useammin positiivisia kuin negatiivisia. Yhdysvalloissa noin 20 % yhtiöistä on nyt raportoinut, Euroopassa hieman vähemmän. Etenkin pankkien tulokset ovat olleet vahvoja vastaten siihen huutoon mitä osakekurssien kehitys on heinäkuun pohjien jälkeen antanut odottaa.

EKP julkaisi inflaatioaiheisen kyselytutkimuksen tuloksia. Ekonomistien odotukset ovat edelleen alhaiset ja se tukee käsitystä siitä, että keskuspankki tulee jatkamaan elvytystä maaliskuun jälkeenkin. Tavalla tai toisella.

Espanjan lähes vuoden jatkunut poliittinen kädenvääntö pääsi ainakin hetkellisesti erätauolle, kun maa saa vähemmistöhallituksen. Yksi epävarmuustekijä vähemmän suuressa euroalueen taloudessa ja positiivista markkinoiden riskisentimentille.

Yhdysvalloissa jännitetään, vieläkö Trump yrittää jotain epätoivoista kannatuksensa nostamiseksi viime metreillä. Viimeisten gallupien mukaan Clintonin etumatka on jo kaksinumeroinen prosenttiluku. Pari viikkoa vielä tästä aiheesta revitään viihdettä kansalle.

Talousdatassa perjantaina euroalueen kuluttajaluottamus ei yllättänyt vaan indeksi kohosi odotetusti. Tänään saadaan Markitin laskemat ostopäällikköindeksit euroalueelta ja Yhdysvalloista.

Markkinat avasivat melko pirteästi vahvan Aasian kaupankäynnin rohkaisemana. Japanin teollisuuden PMI-indeksi yllätti vahvuudellaan. Euroopassakin osakkeet ovat noin prosentin nousussa. Dollari on vahvistunut jo alle 1,09 tason euroa vastaan. Viikon isoin makroluku on Yhdysvaltojen Q3 BKT perjantaina.

Nyt alkava viikko on tuloskauden osalta kiireisin: mm. 181 yhtiötä S&P 500 -indeksistä raportoi ja Euroopan laajasta STOXX 600 -indeksistäkin yli 100 yhtiötä.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
EKP siirsi kaiken joulukuun kokoukseen
Seuraava
Räntäsadetta pihalla ja pörssissä