21.10.2016

  • Markkinoilla ei suuria liikkeitä EKP:n jälkeen
  • Jenkkimakro lievän positiivista – tulokset kaksijakoisia
  • Kiinasta lisää dataa

EKP ei Draghin mukaan eilisessä kokouksessaan edes keskustellut elvytyksen lopettamista eikä myöskään mahdollisesta jatkamisesta maaliskuun jälkeen. Eikä mitään muitakaan vihjeitä tulevasta saatu. Markkinaliikkeet olivat linjassa viestin ympäripyöreyden kanssa. Pientä hetkellistä hermoilua lukuun ottamatta suuria liikeitä ei nähty. Euro on hieman heikentynyt ja korot hieman laskeneet. Pankkiosakkeille EKP:n yllätyksettömyys kelpasi: sektori oli eilen Euroopan nousukärki 1,3 % plussallaan.

Koroista vielä: tulee huomata, että koska EKP on tietoisesti heittäytynyt hetkeksi ”sivustakatsojaksi”, niin ajaako Euroopan bondimarkkinaa lyhyellä aikavälillä jenkkimarkkinan näyttämä esimerkki ja Fedin lähestyvä nosto? Koroissa siksi seuraavaksi pientä nousupainetta?

Tulosrintamalla eilen ei nähty niin vahvaa menoa kuin mihin viime päivinä on totuttu. Pankeista ja finanssialalta edelleen positiivista, mutta teknologia- ja telekommunikaatiosektoreilta kuultiin heikompaa. Pari poimintaa: eBay laski yli 10 % ja Mastercard nousi noin 9 %.

Yleistä riskisentimenttiä ei auttanut öljyn yli 2 prosentin korjaus alas. Silti mennään yli 50 taalan tasoille kuitenkin. Pakkaa sekoitti Venäjän suurimman öljy-yhtiön Rosneftin pääjohtajan kommentit siitä, että Venäjällä olisi varaa kiristää tuotantoaan, mikäli sille olisi kysyntää. Suurten öljy-yhtiöiden Q3-tulokset ajoittuvat enimmäkseen ensi viikkoon.

Talousdataa saatiin eilen lähinnä Yhdysvalloista: asuntomyynti nousi syyskuussa kuukausitasolla peräti 3,4 % ja Philadelphia Fed –indeksi putosi vähemmän kuin markkinat odottivat. Ei maailman tärkeimmät luvut, mutta positiivista kuitenkin.

Aasiassa aamun teema on ollut oikeastaan vain talousdata Kiinasta, jonka mukaan kiinteistöjen hinnat jatkoivat laaja-alaista nousuaan syyskuussa. Muuten rauhallista, ellei peräti uutisköyhää. Markkinaliikkeet erittäin maltillisia.

Rauhallinen avaus myös Eurooppaan: Euro STOXX 50 -futuuri +0,3 %. Päivän agendalla ei ole tärkeää makrodataa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Presidentinvaali alkaa olla taputeltu – positiivista markkinoille
Seuraava
Tuloskauden kiireisin viikko alkaa