23.10.2017

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • EKP:n kokous torstaina
  • Suomessa vilkas tulosviikko 
  • Katalonian epävarmuus taas otsikoissa 

Viime viikko päättyi osakemarkkinoilla laaja-alaisesti pieneen nousuun. Euroopassa lukemat olivat jälleen mitäänsanomattomat +0,08 %, mutta Yhdysvalloista sentään voidaan mainita, että S&P 500 -indeksi teki jälleen uudet huiput. Aasiassa Japanin Nikkei on ollut tänä aamuna reilun prosentin nousussa.  Japanissa nousun taustalla vaalitulokset, jossa Pääministeri Abe sai odotetun vaalivoiton. Muualla Aasiassa aamulla on nähty lukemia nollan molemmin puolin. Eurooppa avautunee pieneen nousuun. 

Espanjassa sapelien kalistelu jatkuu, kun pääministeri Rajoy virallisesti ilmoitti ottavansa käyttöön Artikla 155:n mukaiset toimenpiteet. Pääministerin toimenpiteet vaativat kuitenkin senaatin hyväksynnän. Senaatin odotetaan tapaavan torstaina iltapäivällä ja äänestyksen tuloksia odotetaan perjantaina kello 10 paikallista aikaa. El Confidencial puolestaan uutisoi, että Katalonian parlamentti olisi kokoustamassa maanantaina, ja että Puidgemont suunnittelisi virallisen itsenäistymisjulistuksen tekemistä jo tällä viikolla. 

Suomessa on vilkas tulosviikko, kun yhteensä 45 yritystä julkistaa tuloksensa. Taaleri Sijoitusideoista löytyvät Huhtamäki, Nokia ja Nordea julkistavat Q3-tuloksensa torstaina 26.10 ja Uponor perjantaina 27.10. Muista suomiosakkeista mainittakoon esimerkiksi UPM-Kymmene tiistaina, SSAB, Stora Enso ja Wärtsilä keskiviikkona, Fortum, Kone, Neste, Outokumpu torstaina ja Cargotec sekä YIT perjantaina. 

Alkaneen viikon talouskalenterissa on tärkeimpänä tapahtumana ehdottomasti Euroopan Keskuspankin kokous torstaina, josta odotetaan lisätietoja osto-ohjelman tulevaisuudesta. Talousluvuista tiistaina julkaistaan ympäri maailmaa ostopäällikkölukuja, ja Q3 BKT-lukuja saadaan keskiviikkona Britanniasta ja perjantaina Yhdysvalloista. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Musta maanantai ei toistunut
Seuraava
Markkinoilla odottava tunnelma
Miikka Kuusi