05.04.2017

  • Ranskan presidenttitentissä ei draamaa
  • Korot laskivat eilen selvästi
  • Iso kuva: Pystyykö Trump toteuttamaan hankkeitaan?

Ranskassa presidenttiehdokkaat olivat televisiossa vaaliväittelyssä. Asetelmat eivät todennäköisesti paljoakaan muuttuneet toisenkaan väittelyn perustella. Oleellista on etenkin se, että Front Nationalin ehdokkaan Le Penin mahdollisuuksien ei ole katsottu kasvaneen ensinkään. Ensimmäisten kyselyjen mukaan vain noin 11 % oli sitä mieltä, että Le Pen esiintyi vakuuttavimmin. Muistetaan nyt vielä kuitenkin, että päättämättömiä äänestäjiä on erittäin paljon.

Eilisen Euroopan (STOXX 600 +0,2 %) kaupankäyntipäivän jälkeen liikkeet ovat olleet pieniä sekä Yhdysvalloissa että Aasiassa. Öljy kehittelee pientä kiriä nousten eilen puolisentoista prosenttia ja viidettä päivää kuuden päivän sisään. Energiaosakkeet tästä syystä niin ikään pörssien nousukärjessä. Saksan valtionlainat vietiin eilen lähes käsistä ja korot laskivat selvästi. Liike tarttui myöhemmin myös euroalueen reunamaihin.

EKP:n osto-ohjelmasta saatiin tuoretta dataa toteutuneista ostoista ja viesti oli, että yrityslainoja oli ostettu kiihtyvällä tahdilla verrattuna viime viikkoon, mutta isossa kuvassa tahti on nyt odotetusti laskeva. Jatkon suhteen on mielenkiintoista nähdä, miten EKP jakaa ostoja yritys- ja valtionlainojen kesken. Ostettavat valtionlainat ovat jo pitkään olleet erittäin vähissä.

Makrodataakin saatiin: Yhdysvalloissa helmikuun kauppataseen alijäämä supistui hieman tammikuusta ja tehdastilaukset jatkoivat kasvuaan helmikuussa. Euroalueella kuluttajakauppa kävi helmikuussa hieman odotuksia pirteämmin.

Fed julkaisee tänään edellisen kokouksensa pöytäkirjat. Mielenkiinto kohdistuu mahdollisiin keskusteluihin taseen asteittaiseen alasajoon liittyvistä suunnitelmista. Datan suhteen merkittävin tapaus on sekä Yhdysvaltojen että euroalueen maaliskuun lopulliset ostopäällikköindeksit.

Trumpin ja USA:n poliittisen kentän juttuja kannattaa seurata. Erinomainen vaihtoehto Suomen television nykytarjontaan verrattuna. Mikäli presidentin suunnitelmat veroleikkauksista ja infrahankkeista jäävät suutariksi kuten jäi terveydenhuoltouudistus, on jenkkikorkojen nousu melko tuskainen skenaario perustella.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Data jatkaa vahvana ja osakkeiden kuuluukin olla korkealla
Seuraava
Riskisentimentille vastatuulta kahdesta suunnasta