06.04.2017

  • Fed alkanee supistaa tasettaan
  • Ryan otti odotuksia alas veropaketin suhteen
  • Huomenna työmarkkinadataa Yhdysvalloista

Ainakin yhdeksän kertaa kymmenestä käy niin, että Fedin edellisen kokouksen pöytäkirjoista ei saada markkinoiden kannalta juurikaan merkittäviä lisätietoja. Eilen saatiin, kun Fed oli kokouksessaan suunnitellut aloittavansa taseensa supistamisen mahdollisesti vielä tämän vuoden aikana. Todennäköisin tapa aloittaa ns. ”tapering” on olla uudelleensijoittamatta erääntyvät tase-erät.

Fed varoitteli myös osakemarkkinoiden korkeista arvostustasoista. Meidän mielestä ne saavat historiallisiin keskiarvoihin verrattuna aika korkeita näillä koroilla ollakin.

Rahapolitiikan lähestyvä kiristyminen ei nyt täytenä shokkina tietenkään tule, mutta siihen kun yhdistetään vielä edustajahuoneen puheenjohtaja Paul Ryanin kommentit verouudistuksen viivästymisestä, niin voi olla riskimarkkinoiden sentimentillä hieman tekemistä lähitulevaisuudessa. Näkemyksemme on, että joku verohelpotus tullaan runnomaan läpi, mutta tuleeko kokoluokka riittämään jää nähtäväksi.

Osakkeet ottivat uutiset Yhdysvalloissa vastaan muutamien kymmenysten laskulla. Korkoja Fedin viesti ei ainakaan vielä saanut suuremmin liikkeelle, mutta kurvin jyrkentyminen on nyt hieman vielä aikaisempaa tukevammin korteissa. Japanissa lasketeltiin osakemarkkinoilla puolisentoista prosenttia. Euroopan avaus lähtee myös miinukselle.

Makrodatassa eilen Yhdysvaltojen työmarkkinasta saatiin ADP:n luvut, jotka indikoivat positiivista kehitystä ja nostavat näin odotuksia perjantain virallisia lukuja kohtaan. Palvelualojen ISM:n hieman notkahtivat. Alkaako markkinoiden luottamuksen vähentyminen Trumpia kohtaan näkymään jo?

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Suurin into löydä vetoa korkojen nousun puolesta on tauolla
Seuraava
Trumpilta ohjusisku Syyriaan