05.10.2017

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Katalonian itsenäistymispuheet laskevat kursseja Espanjassa 
  • Euroopan Stoxx 600 –indeksin nousuputki katkesi
  • Terveystalon anti voidaan keskeyttää ensimmäisen kerran tänään

Merkittävimmät liikkeet osakemarkkinoilla nähtiin eilen Espanjassa, missä pääindeksi IBEX35 päätyi -2,85 % laskuun sijoittajien ollessa hermostuneita Espanjan poliittisen tilanteen seurauksena. Katalonian presidentti oli äänessä televisiossa jossa hän kertoi Katalonialaisten aikovan julkaista kansanäänestyksen tulokset lähiaikoina, mutta ei kommentoinut mahdollista itsenäisyyden julistamista lainkaan. 

Laajemmin pörsseissä Katalonian pyrkimys itsenäistyä ei vielä merkittävästi ole kursseja heiluttanut ja Yhdysvalloissa S&P 500 –indeksi sulkeutui uuteen ennätykseen 2537.74 pisteeseen (+0,12%), kun taas laaja Euroopan Stoxx 600 –indeksi päätyi yhdeksän nousupäivän jälkeen -0,1 % laskuun. 

Eilisistä talousluvuista merkittävin yllätys nähtiin Yhdysvalloissa, jossa julkaistu palvelualojen ISM oli selvästi odotuksia vahvempi ja nousi ylimmille tasoilleen sitten vuoden 2005. Syyskuun ADP työllisyysluvut olivat odotetusti alhaiset hurrikaanien jäljiltä. Merkittävämpi työllisyysraportti on kuitenkin luvassa vasta perjantaina kun maatalouden ulkopuoliset työllisyysluvut julkaistaan. Poliittisella rintamalla Yhdysvalloissa osakemarkkinat tuntuivat piristyvän hieman uutisista, jonka mukaan ulkoministeri Rex Tillerson jatkaa tehtävässään. Fedin keskuspankkiireista oli äänessä Fischer, joka puhui luottavaisena inflaation kasvun puolesta. 

Tänään julkaistavien talouslukujen lisäksi julkaistaan EKP:n syyskuun kokouksen pöytäkirjat ja äänessä on useampi keskuspankkiiri sekä Yhdysvalloista, että Euroopasta. Kotimaassa Helsingin pörssiin listautuvan Terveystalon osakeanti lähenee loppuaan ja se voidaan keskeyttää aikaisintaan tänään kello 16.00. 
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
S&P 500 tekemässä jälleen uuden ennätyksen
Seuraava
Espanjassa tilanne rauhoittui, ainakin hetkeksi
Miikka Kuusi