04.10.2017

  • Trumpin hallinnon veroale jatkaa fokuksessa
  • Espanjan tilanne ei ole vaikuttanut markkinoihin
  • Nokian Renkaille odotettu verolasku

Markkinoilla oli eilen Saksa kiinni ja meininki ja uutisvirta muutenkin rauhallista. Osakkeet nousivat jo lähes standardiksi muodostuneen pari prosentin kymmenystä. Talousluvuissa euroalueen tuottajahinnat toivat inflaatiospekulaatioihin välillä positiivisen datapisteen. Yhdysvalloista vain automyyntilukuja, jotka olivat vähän nousussa. Ilmeisesti Teksasin suunnalla oli korvattu tulvan alle jäänyttä kalustoa melko reippaalla tahdilla, mutta sen pidempiä johtopäätöksiä ei luvuista kannata tehdä.

Yhdysvaltojen suunnittelema veroale jatkaa ykköspuheenaiheena. Terveydenhuoltouudistuksen kaaduttua budjetti on merkittävin rajoittava tekijä, mutta tällä hetkellä konsensus tuntuu olevan jokseenkin selvästi reformin tarpeellisuuden kannalla. Veroalen lopullisesta määrää ja yksityiskohtia on toistaiseksi erittäin vaikea arvioida. Osakemarkkinoiden hyvä vire joka tapauksessa kertoo markkinoiden uskosta paketin läpimenoon.

Yhdysvaltojen suunnittelema veroale jatkaa ykköspuheenaiheena.

Osakkeista myös viikon knoppi: S&P 500 osakeindeksi on toistaiseksi noussut jokaisena kalenterikuukautena Trumpin ollessa presidenttinä. Mikäli nousu jatkuu vielä lokakuussakin, on vuosi 2017 päässyt historiassa pisimmälle nousukuukausien perättäisessä määrässä sen noustessa jo kymmeneen.

Espanjassa lakkoilua ja levottomuuksia, kansanäänestys on EU:n taholta tuomittu laittomaksi, Katalonia uhoaa julistaa itsensä itsenäiseksi pykälistä piittaamatta, mutta markkinat eivät ole oikeastaan mistään tästä hetkahtaneet. Osakkeissa liikkeet ovat olleet pieniä ja valtionlainoissakin korot nousseet vain vähän. Näemme Espanjan osakkeet jopa potentiaalisena ostokohteena, mikäli markkinoilla jotain lyhytaikaista (turhaa) panikointia asian tiimoilta nähtäisiin.

Taaleri Sijoitusideoiden Nokian Renkaat sai verottajalta siirtohinnoitteluun liittyvän 59 miljoonan euron mätkyt vuodesta 2011. Päätös oli odotettu eikä se mielestämme tule vaikuttamaan yhtiön osingonmaksuun.

Tänään kalenterissa euroalueen vähittäismyynti sekä PMI-lukuja globaalisti. USA:sta poimitaan palvelualojen ISM sekä ADP:n mittaama työllisyyden muutos. Markkinat avaavat, yllätys yllätys, muutaman kymmenyksen plussalle.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Trump iski suunnitelmat pöytään
Seuraava
S&P 500 uuteen ennätykseen hiljaisessa uutisvirrassa
Miikka Kuusi