06.10.2017

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • EKP:n kokouspöytäkirjoista ei merkittäviä paljastuksia
  • Dollari vahvistui haukkamaisten kommenttien jälkeen
  • Terveystalon yleisöanti keskeytetty, instituutioanti jatkuu maanantaihin asti 

Euroopan pörssit päätyivät eilen nousuun, kun Espanjasta rantautui uutisia, että Katalonia olisi perääntymässä täyden itsenäisyyspyrkimyksistä ja, että osa katalaani-johtajista haluaisi itsenäisyyden sijaan neuvotella ratkaisuista hallituksen kanssa. Eräänä syynä on pidetty sitä, että katalonialaispankki Banco Sabadell ilmoitti siirtävänsä pääkonttorin Alicanteen itsenäistymisprosessin epävarmuuksien takia ja uutislähteiden mukaan muutkin pankit harkitsevat samaa. Espanjan pörssin IBEX35 -indeksi otti viime päivien laskuja kiinni ja päätyi 2,51 % plussalle. Muualla Euroopassa Euro Stoxx 50 -indeksi nousi 0,52% erityisesti euroalueen pankkien vetämänä. 

Yhdysvalloissa uutisrintamalla oli varsin hiljaista ja S&P 500 päätyi, yllätys yllätys, uuteen ennätykseen (+0,52 %) teknologiasektorin vetämänä. Fedin keskuspankkiireilta saatiin eilen jälleen haukkamaisia kommentteja, kun Harker ja Williams puhuivat optimistisesti inflaation kehityksestä. Joulukuun koronnoston todennäköisyys nousi jo 73,3 prosenttiin. Myös dollari sai vauhtia puheista ja EUR/USD painui tänä aamuna ainakin hetkellisesti jo 1,17 tasolle.

Euroopan Keskuspankin kokouspöytäkirjoista ei saatu selvää linjausta osto-ohjelman tulevaisuudesta. Keskusteluissa on käyty läpi erilaisia vaihtoehtoja osto-ohjelman jatkolle, kuten pidempää aikaa ohjelmalle ja pienempiä kuukausittaisia ostoja, sekä lyhyempää aikaa ja isompaa kuukausittaista osto-ohjelmaa. Osto-ohjelman pidentämistä pienemmillä kuukausittaisilla ostoilla voitaisiin pitää eräänlaisena kompromissiratkaisuna. Jäämme odottamaan keskuspankin lokakuun kokousta, jossa Draghin pitäisi kertoa seuraavista askelmerkeistä. 

Kalenterissa tänään USA:n työllisyysraportti, jossa hurrikaanikausi on laskenut odotuksia uusien työpaikkojen määrästä merkittävästi. Fedin Bostic, Kaplan ja Dudley ovat äänessä.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
S&P 500 uuteen ennätykseen hiljaisessa uutisvirrassa
Seuraava
Rauhallinen viikonavaus markkinoilla
Miikka Kuusi