09.11.2017

  • Senaatti antaa linjavedon veroalesta tänään
  • Öljyn hinta alkaa vaikuttaa lyhyellä aikavälillä korkealta
  • AkerBP:n kurssiralli pistää silmään

Uutisvirta on ollut hiljaista ja markkinat ovat vältelleet isoja liikkeitä. Talousdatallakaan ei eilen markkinoita hemmoteltu.

Taaleri Sijoitusideoiden norjalainen öljynporaaja AkerBP on viime viikkojen kurssinousullaan saanut momentti-indikaattori RSI(14):n jo pistelukuun 92,5. Harvemmin olen moista nähnyt ja on näitä osakkeita jo jonkin aikaa ruutujen äärellä tässä kyttäilty. Toistaiseksi kuitenkin on perusteet löytynyt pitää osakkeesta kiinni.

”Hiljaisuuden” rikkoo tänään ainakin Yhdysvaltojen senaatti, joka tulee antamaan illalla Suomen aikaa kommenttinsa republikaanien masinoimasta veroreformiehdotuksesta. Vuoden viivästyksestä (2018  2019) on huhuiltu, lähinnä Washington Postin jutun ansiosta, mutta pääasia olisi saada veroalelle ylipäätään päätös. Tuleeko se vuoden vai kahden päästä on vähemmän relevanttia markkinoille, jotka hinnoittelevat yritysten kassavirtoja parinkymmenenkin vuoden päähän.

Yhdysvaltojen korkokäyrän latistuminen pitänee hieman jarruja päällä riskimarkkinoilla. Jenkkipankit ovat samalla aliperformoineet viime päivät. Liikkeen syistä esitetään monenlaisia arvioita, mutta meidän mielestämme ei ole vielä akuuttia huolta syklin päättymisestä. Talouskasvu jatkaa vahvana ja ainakin toistaiseksi myös yritysten tulokset. Riskin merkittävä purkaminen salkuista ei mielestämme ole nykytiedoilla ajankohtaista.

Trumpin kiertue Aasiassa on poikinut jopa yllättävän vähän markkinoita hetkauttavia linjanvetoja tai lausuntoja.

Öljyn varsin mittava nousu (juhannuksesta yli 40 %) aiheutti meillä eilen vähän pohdintaa ja päädyimme lopputulokseen jonka mukaan positiivinen odotusarvo alkaa pikkuhiljaa olla öljyn ja siihen liitännäisten sijoitusten myymisessä.

Datakalenteri ammottaa tänäänkin tyhjyyttään. Kiinan inflaatioluvut saatiin jo aamulla ja pientä piristymistä on havaittavissa. Michiganin yliopiston keräämä kuluttajaluottamusindeksi on ainoa mainitsemisen arvoinen muu datapiste tänään.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Öljyn hinnan nousun kestävyys puntarissa 
Seuraava
Laskupäivien jono jää lyhyeksi