26.10.2018

  • Osakkeet korjasivat keskiviikon laskut
  • Amazonilta vahva tulos, mutta kasvunäkymät painoivat
  • EKP jatkaa luottavaisena talouskehitykseen

Markkinoilla eilen rekyyliä. Keskiviikon laskut korjattiin lähes kokonaan.

USA:n sulkeutumisen jälkeen kuitenkin  Amazonin ja Alphabetin (Google) julkaistua Q3-tuloksensa uusia huolia syntyi em. yhtiöiden kasvunäkymien hieman jäätyä markkinoiden odotuksista. Varsinkin Amazonin, jolle hinnoitellaan erittäin kovaa kasvua, kohdalla mikä tahansa indikaatio kasvun loiventumisesta näkyy välittömästi osakkeen hinnassa. Kasvunäkymien tärkeydestä kertoo omaa kieltään se, että esim. Amazonilla odotusten ylitys osakekohtaisessa tuloksessa peräti 85 %:lla ei riittänyt markkinoille kasvunäkymien hieman rauhoituttua. Molemmat osakkeet laskivat jälkipörssissä. Teknologiasektorille toi valoa Twitter, jonka tulos palkittiin 15 % kurssinousulla. Teknojen ulkopuolella tulokset olivat eilen pääsääntöisesti yli odotusten.

Myös Euroopassa noustiin eilen (STOXX 600 +0,5 %, EuroSTOXX 50 +1,1 %), mutta nousut tullaan pyyhkäisemään pois heti aamun avauksessa. Euroalueella on syytä jatkaa varautumista yksittäisten osakkeiden kovaan heiluntaan tuloskauden aikana.

EKP:n kokouksen yhteydessä saatiin Draghilta varsin rauhallinen viesti. Pehmeitä talouslukuja vasten peilattuna Draghi oli mielestämme jopa yllättävänkin luottavainen talouskasvuun ja inflaatiokehitykseen. Draghi samalla potki tölkin eteenpäin joulukuulle kun EKP julkaisee uudet viralliset ennusteensa. Uudelleensijoittamisista ei puhuttu, mutta eilisen perusteella on vaikea nähdä skenaariota jossa EKP jatkaisi netto-ostoja ensi vuodelle. Italiasta Draghi sanoi luottavansa EU:n kykyyn ratkaista asia yhdessä Italian kanssa, ja että ei kuulu EKP:n työnkuvaan asiaan puuttua.

Tänään saadaan Moodyn viime viikkoisen Italian luottoluokituspäätöksen (downgrade Baa3-tasolle) kaveriksi S&P:n kanta samaan asiaan. Toistaiseksi S&P:llä on BBB Italialla ja luottoluokituksen lasku nähtäneen tänään. Saattaa toki S&P tyytyä myös näkymien laskuun.

Makrodatakuulumisia: USA:n kestokulutushyödykkeiden tilaukset hieman jäivät odotuksista. Avoimien asuntokauppojen määrä hieman nousi vastoin odotuksia. Euroalueella tapitettiin Saksan talouselämän luottamusindikaattoria ja kuin linjassa muidenkin euroalueen makrojen kanssa pientä heikentymistä nähtiin siinäkin.

Seuraavaksi pariksi päiväksi markkinanäkemysdivisioonamme ennustaa selvästi laskevaa markkinavolatiliteettia, koska edessä on viikonloppu. Muuta varmaa ei lyhyen aikavälin liikkeistä pysty sanomaan.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Osakekurssien laskun jyrkkyyttä alkaa olla vaikea fundalla perustella
Seuraava
”We will make a great deal with China”