30.10.2018

  • Trump ja Xi tapaavat 8.11.
  • USA motivoi Kiinaa varoittelemalla uusista tulleista
  • Sentimentti on edelleen herkällä

Kohtuullisen hyvä riskisentimentti, jota nähtiin viikon alkajaisiksi Euroopassa sai jälleen siipeensä USA:n kaupankäynnin loppua kohti. Teknologiafirmat löytyivät laskukärjestä etunenässä Amazon. Huolia yhtiön kasvunäkymien hienoisesta loiventumisesta hinnoitellaan edelleen. Rotaatio defensiivisiin jatkui.

Optimismia kuitenkin tukee Aasian markkinoiden hyvä kehitys yön aikana ja myös Eurooppa avaa tänään niukasti plussalle. Uskomme osakkeissa pahimman laskun olevan jo takana. Samalla kuitenkin on huomattava, että markkinaympäristö ei enää mahdollista vastaavaa osakkeiden nousua kuin mihin viime vuosina on totuttu. Maailmantalouden kasvu tulee toki hidastumaan.

Kauppasotateeman ympärillä spekulaatiot kiihtyvät sen suhteen mitä Trump ja Xi saavat aikaiseksi tapaamisessaan 8.11. G20 kokouksen yhteydessä. Trump piti eilen avoimena neuvottelujen mahdollisen edistymisen, mutta toisaalta kertoi uusia tulleja olevan putkessa mikäli sopua kohti ei päästä. Trump julisti eilen tekevänsä loistavan sopimuksen Kiinan kanssa. Uskomme asian ratkeavan, mutta ei tuskin vielä 8.11.

Euroopan osakemarkkinoilla autosektorilla noustiin 3 % (STOXX 600 Auto & Parts) kun Kiina kertoi suunnittelevansa auton ostamisen verotuksen laskemista puoleen nykyisestä. Euroopan ja etenkin Saksan autoteollisuus on erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa ja rakenteellisten haasteiden edessä. Rakenteellista siirtymää kohti sähköautoja on hieman lykätty lyhyen tähtäimen tuloskunnon maksimoimiseksi ja oleellinen kysymys on koska ja missä laajuudessa koko toimiala alkaa sopeutumaan sähköautojen kysynnän (oletettuun) voimakkaaseen lisääntymiseen. Sektorin osakkeiden hinnoittelu varsinkin Saksassa heijastelee lähinnä kriisitunnelmia.

USA:n inflaatioluvut osuivat eilen odotuksiin eivätkä siten markkinaa hetkauttaneet. Myös yksityistä kulutusta ja tuloja mittaavat talousluvut olivat odotetuilla tasoilla. Tänään tuloksia mm. Facebook, Mastercard, GE ja Euroopasta BNP Paribas ja BP. Makrokalenterissa euroalueen Q3 BKT-ennakot ja USA:n kuluttajaluottamus.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Rekyyli, jota seurasi heti uusi epävarmuus Amazonin ja Googlen kasvunäkymistä
Seuraava
Reippaisiinkaan liikkeisiin ei juuri uutisia tarvita