09.08.2017

  • Markkinoilla vain pientä riskin myyntiä
  • Republikaanit jahtaavat edelleen veronkevennyksiä
  • Novolta hyvä Q2-tulos ja ohjauksen nosto

Aasian markkinat ovat olleet yön aikana laskussa, kun Pohjois-Korea ja Trump latelivat suoria uhkauksia toisilleen. Lähteiden mukaan Pohjois-Korealla olisi jo valmiina pieni ydinkärki. Trump uhkasi maata kovalla voimankäytöllä, mikäli uhkailut USA:ta kohtaa eivät lopu. Mahdollisten sotatoimien tapauksessa Etelä-Korea tulisi olemaan suuri kärsijä. Maan osakkeet ja valuutta olivat eilen paineessa. Myös Yhdysvalloissa riskiä myytiin eilisen kaupankäyntisession lopuksi. Kulta ja muut turvasatamat pienessä nousussa. Dollari vahvistui lähemmäs 1,17 tasoja.

Yhdysvalloissa republikaanit rimpuilevat edelleen jonkinlaisen veronkevennyksen perässä. Tällä hetkellä työpöydällä on jotain mitä he kutsuvat väliaikaisiksi kevennyksiksi. Veronkevennysten rahoitus on suurin ongelma ja väliaikaisuudella onnistuttaisiin teoriassa kiertämään laki siitä, että liittovaltion budjettia ei saa kesken kaiken mennä muuttamaan.

Jatkamme hieman skeptisinä siitä, että merkittävää verokevennystä saadaan aikaiseksi. Mikäli näin kuitenkin kävisi, olisivat Taaleri Sijoitusideoiden Huhtamäki ja Uponor arviomme mukaan suomiyhtiöistä suurimpien hyötyjien joukossa.

Edelleen ideoistamme: Novo Nordisk raportoi hyvän Q2-tuloksen ja nosti hieman sekä liikevaihto- että liikevoitto-ohjaustaan. Liikevoitto meni Q2:lla peräti 7 % yli konsensuksen. Hinnoittelusta annettiin kommentteja vain nihkeästi. Ennusteet koko vuodelle tulevat hieman nousemaan.

Makrodatassa on nähty pääasiassa positiivista. Yhdysvaltojen pienyritysten luottamusindeksi nousi eilen jopa hieman yllättäen. Kiinan heinäkuun tuottajahinnat (PPI) 5,5 % osui lähes odotuksiin (5,6 %). Tästä eteenpäin uskomme nousseiden raaka-aineiden hintojen tukevan indeksiä.

Finanssikriisin alkamisesta on tänään 10 vuotta. Siitä päivästä tähän on suurin osa sijoitusluokista noussut selvästi huolimatta ”verilöylystä” vuoden 2008, ja osittain myös 2007 ja 2009 aikana. Yksi huonoiten menestyneimmistä sijoituksista ko. aikavälillä on ollut euroalueen pankit, jotka eivät ole nousset kriisin päättymisen tasoilta vielä oikeastaan mihinkään. Näkemyksemme on, että markkina on nyt euroalueen pankeille otollinen. Pankkeihin sijoittava ETF löytyy Taaleri Sijoitusideoista.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Kertausta kesän markkinatapahtumista 
Seuraava
Pohjois-Korean uhittelu jatkuu, USA diplomaattisena