10.08.2017

  • S&P 500 ei ole sotapuheista hievahtanutkaan
  • Fediltä kommentteja taseen supistamisen aloittamisesta
  • Taaleri sijoitusideoiden SAF-Hollandilta solidi Q2-raportti

Markkinat keskittyivät seuraamaan Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen välistä uhittelua. Eilisen aikana jenkkien ulkoministeri Tillerson riensi pehmentelemään Trumpin sanavalintoja. Tillersonin mukaan sotatoimien uhka ei ole välitön. Markkinat ovat suhtautuneet koko episodiin hermoillen, mutta hieman yllättäen Yhdysvaltojen osakkeet eivät ole reagoineet oikeastaan mitenkään. (Tämä tosin sopii tutuksi tulleeseen kaavaan, jonka mukaan S&P 500 –indeksi ei yli 0,3 prosenttia päivässä suostu liikkumaan.)

Tänään osakkeet ovat jatkaneet laskuaan Aasiassa. Financial Times uutisoi etusivullaan Pohjois-Korean sanoneen aikovansa laukaista neljä ballistista ohjusta lähelle USA:n sotilastukikohtia Guamin saarella.  Euroopassa markkinat avaavat loivasti miinukselle.

Fediltä oli eilen äänessä Bullard, joka varoitteli viivästelystä saada inflaatio ripeästi 2 % tavoitetasolle. Edellisen kollega Evans esitti näkemyksen siitä, että taseen supistamisen aloittamisesta tulisi tiedottaa jo ensi kuun aikana. Evansin mukaan vaikka talous vetääkin hyvin ei ole itsestään selvää, että inflaatiota saadaan keskuspankin tavoitetasolle. Merkittäviä makrolukuja ei eilen saatu.

Euroopassa osakemarkkinat laskettelivat eilen (Euro STOXX 50 -1,3 %) ja tekninen breikki indeksissä 3500 pisteen yli jäi ainakin toistaiseksi vain haaveeksi. Eurotaala on hieman rauhoittumassa 1,17 tason pintaan. Öljy nousi hieman, kun Yhdysvaltojen varastotasojen raportoitiin pudonneen. Kulta (+1,2 %) ja hopea (+3 %) nousivat eilen terävästi ja myös teollisuusmetallit esiintyivät edukseen. Alumiinin hinta on laukannut jo lähes 10 % muutamassa päivässä Kiinan ilmoitettua kapasiteetin vähentämisestä.

Taaleri Sijoitusideoiden SAF-Holland raportoi vahvan Q2:n ja täsmensi ohjeistustaan. Orgaaninen kasvu oli erittäin vahvaa, liikevaihto 4 % yli konsensuksen ja liikevoittomarginaali vakuuttava 8,9 %. Koko vuoden osalta yhtiö sanoi liikevaihdon olevan menossa kohti ohjaushaarukan yläreunaa. 

Tänään talouslukukalenterissa Euroopasta teollisuustuotantolukuja ja Yhdysvalloista heinäkuun tuottajainflaatio sekä työttömyyskorvaushakemusten määrä.  

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Pohjois-Koreasta ja euroalueen pankeista
Seuraava
Trumpin huutelut saivat markkinan jatkamaan laskuaan