26.05.2016

  • Osakkeet nousussa laajalla rintamalla
  • Öljyvarastot ennakoitua alemmat
  • Pääseekö markkina irti alkuvuoden vaihteluvälistä?

Osakemarkkinat jatkoivat iloista viikkoaan päätyen Euroopassa ylös 1,7 % ja Yhdysvalloissa 0,7 %. Osakkeet nousivat laajalla rintamalla, mutta erityistä oli pankkien erinomainen kehitys. Pankkisektori oli eilen Euroopan paras sektori. Illalla saatiin lisää vettä myllyyn, kun ennakoitua alemmat öljyn varastoluvut julkaistiin Yhdysvalloissa. Brent rikkoi tänä aamuna yli 50 dollarin tason ensimmäistä kertaa sitten viime marraskuun. Vahva öljy oli omiaan vetämään myös öljy-yhtiöitä ylös. Samalla hyvä kehitys tarttui myös venäläisiin osakkeisiin. Venäjän osalta on myös syytä mainita, että Sberbank julkaisi erinomaisen tuloksen, joka luonnollisesti vaikutti positiivisesti ko. markkinan sentimenttiin öljyn ohella.

Osakemarkkinoiden volatiliteettimittarit tukevat myös sentimentin parantumista. Eurostoxx50 volatiliteetti-indeksi (V2X) laski kuun alimmalle tasoilleen, Yhdysvalloissa vastaava indeksi (VIX) on jo valmiiksi erittäin matalalla. Euroopan osalta Brexit- ja Kreikka-huolet ovat pitäneet indeksiä korkealla, ja nyt Kreikka huolien vähentyessä myös riskimittarit alkavat rauhoittumaan. Syytä on kuitenkin pitää Brexit mielessä, koska tämä tullee heiluttelemaan markkinaan seuraavien viikkojen aikana riippuen ennakkokyselyiden tuloksista. Nyt suurin kysymys on, pääseekö Euroopan osakemarkkina ulos vaihteluvälistään, jossa se on ollut karkeasti koko kuluneen vuoden. DJ Eurostoxx on pysynyt varsin tiukasti 2880-3060 välissä (n. 6 %) ja nyt ollaan siis vaihteluvälin yläreunassa. Tänään tarvittaisiin siis lisätukea öljystä tai makroluvuista, jotta putken yläreuna pystyttäisiin rikkomaan.

Yhtiökohtaiset uutiset ovat tällä hetkellä erittäin vähissä. Lehto Group julkaisi aamulla tuloksensa. Yhtiö piti tulos- ja kasvuohjeistuksensa osakeannin mukaisissa luvuissa. Liikevaihdon odotetaan kasvavan 10-15 % ja EBIT marginaalin odotetaan olevan 8-10 %. Tilauskanta vaikuttaa hieman heikolta mutta saamme lisätietoja päivän mittaa kun olemme yhteydessä yhtiöön. Tilauskannasta on kuitenkin huomioitava, että Espoon Lippulaiva ei ole vielä tilauskannassa ja projekti on Lehto Groupille erittäin suuri.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Pankeille on tulossa lisähelpotusta?
Seuraava
Öljy rauhoittui, markkinat rauhoittuivat