27.05.2016

  • Teknisesti osakemarkkinoille tarvittiin rauhallinen päivä
  • korrelaatiot tippuvat raaka-ainemarkkinoilla
  • Lehto Groupissa kaikki kunnossa

Erittäin vahvan osakeviikko jatkuu edelleen mutta eilen markkinoille tuli pieni tauko. Euroopan markkinat päätyivät pienelle plussalle kun taas Yhdysvallat laskivat hieman. Viikko on kokonaisuudessaan ollut erittäin vahva, DJ Eurostoxx 50 on ylös perjantaista reilut 3.5 % ollen yksi koko kuluvan vuoden parhaista viikoista. Taustalla on pitkälti öljyn ja raaka-aineiden hintojen nousu sekä Kreikkariskien rauhoittuminen. Eilinen rauhoittuminen oli sentimentille varsin hyvä, koska yleensä markkinanousu ei ole kovinkaan pysyvää mikäli markkinat menevät nopeasti yliostettuun tilaan. Nyt RSI pääsi nousemaan noin 60 tasolle, joka ei vielä saavuta teknisiä myyntisignaaleja. Tarvitsemme siis muutaman vähän rauhallisemman päivän jotta markkinat voivat kehittyä positiivisesti myös teknisessä kuvassa.

Raaka-ainemarkkinoilla on menossa varsin mielenkiintoinen kehitys, jossa on selvästi havaittavissa öljyn ja teollisuusmetallien korrelaation. Toukokuussa energiatuotteet ovat nousseet vahvasti (mm. WTI-laatuinen + 7 %) mutta vastaavalla ajalla teollisuusmetallit ovat laskeneet (esim. kupari -7 %). Maataloustuotteet ovat kuitenkin edelleen korreloineet vahvasti energian kanssa (esi. sokeri +7.8 %). Tämän seurauksena metalli- ja kaivosyhtiöosakkeet ovat olleet varsin kovassa paineessa ja paine on vuotanut myös yksittäisille kehittyville markkinoille. Energiatuotteiden nousu on kuitenkin pitänyt huolen, että energiapainotteiset markkinat ovat kehittyneet muita vastaavia markkinoita paremmin (esim. Venäjä).

Yhtiökohtaisista uutisista voidaan mainita, että keskustelimme eilen Lehto Groupin kanssa heidän osavuosituloksestaan ja keskustelu oli rauhoittava. Yhtiön kehitys on hyvin pitkälle ennakoidun kaltainen ja esimerkiksi marginaalien tippuminen johtui yksittäisistä matalakatteisista toimituksista. Yhtiö toisti osakeannin aikana käyttämänsä ennusteet koko vuoden liikevaihdosta ja tuloksesta. Odotamme yhtiöltä uutisia uusista sopimuksista kesän aikana, joista tärkein on Espoon lippulaivan esisopimuksen varmistuminen lopulliseksi sopimukseksi.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Pankit hyvässä vedossa, öljy yli 50$
Seuraava
EKP:n kokous torstaina