15.09.2016

Eilisen odotetuin uutinen oli öljyvarastot Yhdysvalloista. Varastot itsessään yllättivät positiivisesti, ollen pienemmät kuin ennakoitiin. Mutta, öljyjalostevarastot yllättivät päinvastaisesti. Tämän seurauksena öljyn hinta lähti uudestaan laskuun. Tilastoja saadaan tänään lisää, joten hermostuneisuus ei poistu vielä tänäänkään. Tämän hetken keskusteluissa suurin huoli kohdistuu öljyn tuotantoon Libyan ja Nigerian kasvattaessa toimituksiaan. No, tämä on tämän hetken tila. Ensi viikolla sitten uudet huolet.

Öljyn lasku vaikutti osaltaan myös osakemarkkinoihin. Välittömästi tilastojen julkistamisen jälkeen markkinat lähtivät orastaneen positiivisen vireen jälkeen uudestaan laskuun päätyen Yhdysvalloissa maltillisesti alas (SP500). Eiliseltä pari huomioitavaa seikkaa ovat Nasdaqin vahvuus vs. SP500, joka kertoo riskinottohalukkuudesta. Samoin Euroopassa pienyhtiöt performoivat paremmin kuin suuret yhtiöt, jota voidaan myös pitää hyvänä merkkinä riskinottamisen näkökulmasta. Niin kauan kuin nämä tuottoerot ovat oikein päin, voidaan ennakoida viimeaikaisen turbulenssin olevan väliaikaista.

Tämän päivän osalta merkittävimmät seurattavat asiat ovat Englannin Keskuspankin (BOE) kokous ja iso läjä makrotalouslukuja Yhdysvalloista. BOE kertoo tänään näkemyksiään maan taloudesta ja päättää ohjauskoroista klo 14:00. Kokouksesta odotetaan uutisia mahdollisesta elvytystoimenpiteistä ja talousnäkymien heikentämisestä Brexitin jälkeen. Helpoin tapa seurata päätösten ja uutisten vaikutusta on seurata punnan reaktioita. Punta on toiminut hyvin riskimittarina viime aikoina.


« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Öljy luo volatiliteettia markkinaan, osakemarkkinat paineessa
Seuraava
Koronnosto-odotukset alas, riski ylös