11.04.2017

  • Fedin Yellen muistutteli rahapolitiikan normalisoinnista
  • USA ja Kiina marssittavat joukkoja kohti Pohjois-Koreaa
  • Trumpin ”Border Tax” alkaa olla kuopattu?

Markkinoilla viikko on lähtenyt rauhallisesti liikkeelle ja uutisvirta on ollut vähäistä. Osakkeet ovat menneet ilman yhtenäistä suuntaa ja korot pienoisessa laskussa. Liikkeistä kannattaa noteerata öljy, joka on nyt käytännössä ottanut maaliskuun alusta alkaneen jyrkähkön dippinsä jo kokonaisuudessaan takaisin.

Eilen otsikoissa Fedin Yellen, joka puheenvuorossaan odotetusti muistutti elvyttävän rahapolitiikan aikanaan loppuvan, mutta vaiheittain, tietenkin. EKP osti viime viikolla arvopapereita aika kovalla kädellä ja se on osaltaan hieman rauhoittanut pahimpia ”tapering”-pelkoja. Muuten uutisissa on ollut lähinnä geopoliittisia liikkeitä, kun sekä Yhdysvallat että Kiina ovat siirtäneet aseistettuja joukkojaan lähemmäs Pohjois-Koreaa.

Yhdysvalloista kuuluu huhuja, joiden mukaan verouudistuksesta olisi jäämässä Trumpin visioima ”Border Tax” kokonaan pois. Tämä ei olisi suurikaan yllätys laajan, myös omien joukkojen, vastustuksen takia. Oleellinen kysymys on edelleen missä määrin ja millä aikataululla yritysveroale saadaan läpi. Uskomme veroalen toteutumiseen, mutta aikataulun suhteen on vaikea heittäytyä kovinkaan optimistiseksi, varsinkin mikäli Yhdysvaltojen sotatoimet kiihtyvät Lähi-Idässä ja/tai Pohjois-Korean ympärillä.

Ranskassa vasemmiston Mélenchonin kannatus on äitynyt nousuun, mutta suurta muutosta asetelmiin se tuskin tulee vielä aiheuttamaan. Suurin epävarmuustekijä vaalien suhteen on suuri päättämättömien tai kokonaan äänestämisestä pidättäytyvien määrä. Ensimmäisen kierroksen vaalipäivä on 23.4.

Oman mausteensa soppaan tuo Q1-tuloskausi, joka kolkuttelee jo ovella. Odotuksissa on EPS-kasvua lähes 10 %. Yhdysvalloista jo torstaina pino tuloksia, mm. isoja pankkeja.

Tänään kalenterista löytyy Iso-Britannian inflaatiodataa, euroalueen teollisuustuotanto, sekä (hieman toissijainen) Saksan ZEW-indeksi. Yhdysvalloista JOLTS-työmarkkinaraportti sekä maaliskuun NFIB:n pienyritysten luottamusindeksi.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Trumpilta ohjusisku Syyriaan
Seuraava
Odotteleva tunnelma jatkuu