07.04.2017

  • USA reagoi Syyrian kaasuhyökkäykseen kuten oli varoittanutkin
  • Markkinat ovat reagoineet maltillisesti
  • Tänään USA:n työllisyysdataa

Eilen varsin luottavainen tunnelma markkinoilla. Osakkeet nousivat Euroopassa puolisen prosenttia ja Yhdysvalloissakin pari kymmenystä. Jenkkien 10-v valtionlaina kestää edelleen koko vuoden toimineen tukitasonsa 2,31 päällä. Isoa makrodataa ei eilen saatu ja yhtiöuutisetkaan eivät suurempaa mielenkiintoa herättäneet.

Jeni on vahvistunut ja korkomarkkinoilla turvasatamat ovat käyneet kaupaksi, kun Yhdysvallat teki Suomen aikaa noin klo 4 aamulla ohjusiskun lentotukikohtaan Syyriaan vastatoimenpiteenä Assadin hallinnon kaasuaseen käyttöön. Kullan ja öljyn nousu auttaa riskimarkkinoita ja osakkeissa ei ole nähty edes laskua Aasian osalta. Euroopassakin avaus vain vajaa puoli prosenttia miinukselle.

Sotilaallisten toimien vaikutusten analysoinnilla menee tämä päivä. Ainoa muu huomioarvoa saava asia päivän agendalla on Yhdysvaltojen virallinen työmarkkinaraportti maaliskuulta, josta saatiin jo positiivista esimakua keskiviikkona ADP:n luvuista. Markkinat odottavat virallisesti 180,000 uutta työpaikkaa. Palkkojen nousun odotetaan hiipuneen vuositasolla piirun tasolle +2,7 %.

Yli odotusten menevät luvut nostaisivat markkinoiden uskoa Fedin korkopolun pysymisestä suunnitellulla kulmakertoimella. Tällä hetkellä markkinat hinnoittelevat nostoja alle Fedin oman indikaation.

Muuta talousdataa tänään: euroalueelta helmikuun teollisuustuotantolukuja. Iso-Britannian keskuspankin Carney äänessä ja Fediltä Dudley. Trumpin ja Xin tapaaminen Yhdysvalloissa jatkuu – vielä ei ole sieltä kuulunut mitään raportoimisen arvoista.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Riskisentimentille vastatuulta kahdesta suunnasta
Seuraava
Öljy on kuronut korjausliikkeen kiinni