12.04.2017

  • Trumpin seikkailut otsikoissa
  • Q1 tuloskausi vilkastaa uutisvirtaa alkaen huomenna
  • Volatiliteetti hieman nousussa

Kuten otsikostakin voi jo päätellä, suurempaa draamaa ei markkinoilla eilen nähty. Mikäli sinua kiinnostaa vain se, onko jotain erittäin tärkeää mitä tulee tietää, vastaus on ei, ja voit lopettaa lukemisen tähän.

Markkinaliikkeissä osakkeet jäivät pari kymmenystä miinukselle ja koroissa etenkin jenkkikorot edelleen hieman laskivat. Jenkkien 10-vuotisen lisäksi turvasatamat kulta ja hopea hieman nousivat. Öljy jatkoi väkevää toipumistaan, kun OPEC ilmoitti haluavansa tuotannonleikkauksia.

Volatiliteetti on osoittamassa heräämisen merkkejä, vaikka markkinaliikkeet ovat olleet melko vaatimattomia. Jos jotain, niin volan nousu hieman muuttaa riskisentimenttiä huterammaksi.

Uutisissa geopoliittiset jännitteet jatkavat etusivulla ja yrityksiin ja talouteen liittyvät jutut joutuvat haudatuksi lehtien sisäsivuille. Trump on jatkanut uhitteluaan Pohjois-Korean tilanteen Kiinan avulla tai ilman. Uutisointi alkaa kuitenkin pikku hiljaa keskittyä enemmän yrityksiin huomisesta alkaen, kun Q1-tuloskausi alkaa.

Talousdataa on saatu Kiinasta inflaatiolukujen muodossa. Tuottaja- ja kuluttajahinnat jatkoivat maaliskuussa molemmat yllätyksetöntä ja tasaista kehitystään. Osakemarkkinat Aasiassa tänään kautta linjan hieman miinuksella – etenkin Japanin Nikkei (-1,1 %). Euroalueen ja USA:n talousdata eiliseltä voidaan kaikki kuitata ”non-eventtinä”.

Tänään kalenterissa Iso-Britannian työllisyysdataa ja maan keskuspankin johtajan Carneyn puhe. Markkinat avaavat hieman jopa yllättäen puolisen prosenttia plussalle.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Öljy on kuronut korjausliikkeen kiinni
Seuraava
Trump sai markkinoihin liikettä