26.04.2016

  • Uutisten suhteen eilen hiljaista
  • Tuloskautta piristää lähinnä alas vedetyt ennusteet
  • Pari talouslukua Yhdysvalloista tänään


Eilen oli viikon ainoa melko rauhallinen päivä mitä tulee makrokalenteriin ja keskuspankkien kokouksiin ja meininki oli sen mukaista. Uutistikkereistä on vain vähän raportoitavaa ja kurssitkin esiintyivät varsin haluttoman oloisesti päätyen vajaan prosentin miinukselle. Tuloksiakin tuli maanantaille tyypilliseen tapaan vain niukasti.

Tuloskaudesta (Yhdysvalloista) pika-update: osakekohtaisten tulosten osalta ollaan menossa jälleen kerran selvästi yli, mutta huomataan samalla, että rima on vedetty erittäin alas. Yksin tämän vuoden puolella Q1 ennusteita on reivattu alas lähes 10 %. Siinä syy miksi näyttää otsikkotasolla hyvältä. Ei tuloskunto ole mitenkään erinomainen, niitä vain verrataan riittävän huonoihin ennusteisiin. Absoluuttisesti tulokset ovat noin 8 % laskussa.

Sama mollivoittoisuus päti eilisen Euroopan session jälkeen myös Yhdysvaltoihin ja tänä aamuna niin ikään Aasiaan. Korot ovat hiipineet muutamia pisteitä ylös. Paljon seurattu kuuma peruna jeni on hieman vahvistunut aamuyön aikana. Öljyn hinta antoi pari prosenttia periksi, mutta edelleen ollaan tukevasti yli 40 taalan molempien laatujen osalta.

Yhdysvaltojen uusien asuntojen myynti notkahti hieman maaliskuussa vastoin markkinoiden odotuksia, mutta vastaavasti helmikuun lukuja revisioitiin paremmiksi. Nettona ei muutoksia isoon kuvaan. Sitä ei aiheuttanut myöskään odotuksiin osunut Saksan IFO-indeksi.

Tänään todennäköisesti pientä reboundia eilisen laskun jälkeen, mutta ennen keskiviikon Fediä ja torstain Japanin keskuspankkia tuskin ihmeitä tapahtuu. Kalenterissa on tänään USA:n kestokulutushyödykkeet, palvelusektorin luottamus, Richmond Fed ja Case-Shiller asuntohintaindeksi. Puolisen prosenttia plussalle avaus Euroopassa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Seuraava markkina-ajuri on Fedin kokous keskiviikkona
Seuraava
Fed tyytynee ostamaan lisää aikaa