27.01.2017

  • Markkinat eilen rauhallisina
  • Iso-Britannian BKT:sta kaksijakoinen kuva
  • PM May tapaamaan Trumpia tänään

Aika vähän isoja uutisia eiliseltä. Trumpin ja Meksikon nokkapokka jatkuu ja Q4-tuloskausi jatkaa suunnilleen odotuksissa.

Markkinoiden kohtalaisena pysytellyt riskinottotunnelma ei jaksanut eilen enää aivan alkuviikon tahtia. Osakeindeksit Euroopassa ja Yhdysvalloissa jäivät käytännössä muuttumattomille tasoille. Valtionlainojen myynti jatkui, mutta eilistä maltillisempana sekin.

Italian 10-v koron 12 pisteen nousu hieman pistää silmään. Markkinat hinnoittelevat maan hallituksen (nykyisen ja tulevien) toimintakyvyn jatkuvan heikohkona. Öljy on kaikessa hiljaisuudessa hiipinyt jälleen lähellä 12kk huippuja.

Iso-Britannian BKT kehittyi Q4 aikana hyvin – kasvua vuositasolla 2,2 %. Huomioitavaa on se, että kasvua ylläpitävät palvelualat ja yksityinen kulutus samalla kun raskaat investoinnit ovat erittäin vaisulla tasolla. Ensimerkkejä Brexitistä? Lisää on tulossa?

Yhdysvalloista saatiin eilen tärkeimpänä tammikuun palvelualojen PMI, joka yllätti sekin positiivisesti 55,1 lukemalla vs. odotus 54,4. Ostopäällikköindeksit ovat erittäin vahvoja Yhdysvalloissa kautta linjan se lupaa BKT-kasvulle hyvää.

Trumpin ja Meksikon presidentti Pena Nieton sanailu muurin ympärillä jatkui. Trump haluaa Meksikon tuonnille 20 % tullit ja presidentti Pena Nieton delegaatio perui vierailunsa valkoiseen taloon. Markkinareaktiot asian ympärillä näkyvät lähinnä Meksikon pesossa, joka hieman heikentyi eilen.

PM May tapaa presidentti Trumpin ollen samalla ensimmäinen valtionpäämies kuka Trumpia tulee valkoiseen taloon tapaamaan. May tulee ajamaan vapaakauppa-agendaansa – Trumpin linja on hieman vaikeammin ennakoitavissa.

Tänään euroalueelta M3-rahamäärä joulukuulta sekä kuluttajaluottamus tammikuulta. Jenkeistä Q4 BKT-dataa sekä luvut joulukuun kestokulutushyödykkeiden uusista tilauksista.

Pureudutaan maanantain aamukatsauksessa Q4-tuloskauteen tarkemmin ”välitodistuksen” muodossa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Odottelu ja varovaisuus väistymässä?
Seuraava
Politiikka jatkaa parrasvaloissa sinnikkäästi