20.09.2016

  • Ei uutisia, ei makroa
  • Osakkeet Euroopassa vahvoina
  • Huomenna aamulla tiedetään Japanin keskuspankin päätökset


Markkinoilla on eilisen ja viime yön aikana ollut poikkeuksellisen hiljaista ja jopa uutisköyhää. Kaikki odottavat huomisia Japanin ja Yhdysvaltojen keskuspankkien lausuntoja ja mahdollisia rahapoliittisia toimenpiteitä.

Kurssikehityksien suhteen viikko alkoi varsin pontevasti ja Euroopan osakkeet jaksoivat noin prosentin plussalle. Yhdysvalloissa meno hyytyi ja S&P 500 jäi tasan nollille. Valtionlainakorot nytkähtivat hieman ylös. Talousluvuissa eilen vain Yhdysvaltojen asuntohintaindeksi NAHB, joka meni syyskuun hieman yli odotusten.

Nikkeli näki hiljaisessa markkinassa mahdollisuutensa rynnistää otsikoihin. Metallin hinta nousi eilen peräti +4,4 % kun markkinoille tihkui huhuja Filippiinien tuotannonleikkauksista. Teräsfirmojen osakkeet seurasivat perässä.

Saa nähdä jatkuuko ralli, kun tänään aamusta uutistikkerissä heti päinvastaista: suuren tuottajamaan Indonesian nikkelituottajat valmistautuvat paikallisten uutislähteiden mukaan käynnistämään lisää tuotantoa. Alustavien tietojen mukaan Indonesian ensi vuoden tuotanto nousisi 2016 luvuista peräti 67 %.

Aamun kurssiliikkeistäkään ei löydy suurempaa uutisoitavaa – edes Japanissa ei ole suuria liikkeitä huolimatta pitkästä viikonlopusta ja huomisesta keskuspankin kokouksesta. Nikkei pari prosentin kymmenystä miinuksella. Muuallakin Aasiassa vain erittäin pieniä liikkeitä.

Tänään makrodatakalenterissa vain Saksan tuottajahintainflaatio ja Yhdysvalloista uusien asuntojen aloitukset sekä uudet rakennusluvat. Ei merkittävää siis.

Huomisiin keskuspankkiodotuksiin ei ole sitten eilisen tapahtunut näkyviä muutoksia. Japanin suhteen markkinat ovat kaksijakoisia ja hieman jännittyneitäkin. Markkina todennäköisesti liikahtaa joka tapauksessa. Fedin suhteen konsensus on lähes yksimielinen siitä, että rahapolitiikkaan ei tule muutoksia.

Jenkkimarkkinaan oman värinsä tuo jatkuvasti kiristyvät presidentinvaaligallupit. Uusimman mukaan ero enää prosenttiyksikön luokkaa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Yellen ja Kuroda parrasvaloissa
Seuraava
Japanin keskuspankki vaihtoi hieman fokustaan