22.08.2017

  • Jackson Holen keskuspankkiiritapahtuma perjantaina
  • Odotuksissa maltillisia ja ehkä jopa kyyhkymäisiä kommentteja
  • Suosituksemme Sixt eilen -2,2 % uutisella joka on mielestämme täysin merkityksetön

Rauhallinen startti viikolle, volyymit elokuisen alhaiset, odotukset ovat jo loppuviikossa ja keskuspankkien viesteissä. Niiden suhteen fiilis juuri nyt on, että kyyhkymäiset viestit todennäköisesti otetaan rauhallisemmin vastaan, kun taas kiristämiseen viittaavat puheet saattaisivat generoida enemmän heiluntaa. Vielä toki ehtii tapahtua ja jonkin verran talousdataakin julkaistaan ennen perjantaita.

Osakemarkkinoilla Euroopassa DAX laski -0,8 % muiden pääindeksien jäädessä pienemmille tappioille. Yhdysvalloissa oli käytännössä nollapäivä. Myös uutisia ja huhujakin oli liikkeellä vain vähän. Saksan Bundesbank kommentoi talouskasvunäkymien jatkavan hyvinä myös Q3:n aikana etenkin vientiteollisuuden vetämänä. Rohkaiseva kommentti euron voimakkaan vahvistumisperiodin keskellä.

Nike (-2,4 %) siteerasi heikkoa Yhdysvaltojen kuluttajamarkkinaa liittyen segmentissään varoittelijoiden jo muutenkin sankkaan joukkoon. Taaleri Sijoitusideoiden autovuokraaja Sixt (-2,2 %) oli vähemmän mairittelevan lehtijutun kohteena Saksassa. Jutun aiheena oli muutaman yksittäisen työntekijän väitteet siitä, että yhtiö käyttäisi tarpeettoman aggressiivisia myyntikäytäntöjä. Emme näe minkäänlaista huolta jatkon suhteen. Positiivinen näkemyksemme pysyy.

Korot laskivat piirun sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa pisteellä parilla läpi koko käyrän. Euro on vahvistunut jälleen ja yöllä käytiin jo 1,18 tason päälläkin, eli markkinat eivät juuri tunnu piittaavan EKP:n viimeviikkoisesta huomiosta (lue: huolesta) siitä, että euro saattaa olla ylireagoimassa. EKP:n ostot jatkuivat tuoreen datan mukaan viime viikolla melko maltillisesti, kuten odotettua.

OPEC:in kokous päättyi ilman päätöksiä tuotannonleikkauksista ja se sai eilen öljyn reilun parin prosentin nousuun. Myös nousivat maltillisesti.

Talousdatasta eilen ei raportoitavaa. Tänään saadaan odotuksia Saksan ja euroalueen talouksien kehittymisestä mittaavat ZEW-indeksit. Odotuksissa on pientä laskua, mutta edelleen mennään erittäin korkeilla tasoilla. Yhdysvalloista vuorossa Richmond Fedin teollisuustuotantoindeksi ja FHFA:n asuntohintaindeksi.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Keskuspankit (viimeinkin) eetteriin poliittisten kuvioiden tilalle
Seuraava
Markkinat ylös Jackson Holen alla
Miikka Kuusi