21.08.2017

  • Jackson Holen tapahtumasta tuoreet kommentit sekä Fediltä että EKP:lta
  • Trumpin päästrategi Bannonista uusin lähtijä
  • Markkinat jatkavat kovin epävarmoina

Markkinat jatkoivat viime viikon jokseenkin hermostuneina. Suurin osa riskimarkkinoista päätyi miinukselle perjantaina. Valtionlainoissa ei nähty yhtenäistä suuntaa. Aasiassa uusi viikko on startannut vastaavissa tunnelmissa.

Pohjois-Korean tilanne on jäänyt taka-alalle. Markkinat eivät ole kuitenkaan ”korjanneet” takaisin ylös, eli koko asian vaikutus taisi olla lopulta erittäin vähäinen. Suurempia huolia aiheuttaa epäluottamus Trumpin hallinnon uudistuskykyyn. Epävarmuutta on vain lisännyt Trumpin päästrategi Bannonin lähtö. Valtionvarainministeri Mnuchin sentään vielä kommentoi että hän ei ole ulkopuolisesta painostuksesta huolimatta lähdössä mihinkään.

Uusia käänteitä markkinoihin sopii tällä viikolla odottaa keskuspankeilta (ja hyvä niin, toim. huom.). Päätapahtuma on Jackson Holen keskuspankkiirikonferenssi, joka alkaa torstaina. Sekä Fedin että EKP:n puheenvuorot tulevat olemaan merkityksellisiä. Tällä kertaa myös konsensus tulevasta viestistä on keskimääräistä enemmän hajallaan. Yellenin ja Draghin odotetaan molempien puhuvan perjantaina.

Uusia käänteitä markkinoihin sopii tällä viikolla odottaa keskuspankeilta (ja hyvä niin, toim. huom.)

Draghi esiintyy toki jo ennen Jackson Holeakin, nimittäin Saksassa keskiviikkona. Pieni mahdollisuus markkinoiden liikehdintään on olemassa toki jo senkin puheenvuoron perusteella.

Talousdatassa perjantaina Michiganin yliopiston laskema kuluttajaluottamusindeksi nousi hieman odotuksia korkeammalle. Jälleen yksi datapiste lisää tukemaan kulutusvetoista talouskasvua USA:han loppuvuodeksi. Talous tulee voittamaan politiikan on ollut yksi teeseistämme ja on sitä jatkossakin.

Keskuspankkiviestien lisäksi tällä viikolla Saksan ZEW-indeksi tiistaina, kattava nippu Markitin flash-PMI -indeksejä keskiviikkona, Iso-Britannian Q2 BKT torstaina ja Saksan vastaavat luvut perjantaina.

Euroopassa avaus reilun puoli prosenttia pakkaselle.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Markkinoiden myyntimoodi monen tekijän summa
Seuraava
Markkinat matelivat uuteen viikkoon rauhallisesti, katseet jo perjantaissa