23.08.2017

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Pörsseissä eilen laaja-alaista nousua 
  • Trumpin verouudistus etenemässä?
  • Keskuspankkiirien puheet alkavat

Pörsseissä oli eilen vahva nousupäivä ilman selkeää syytä. Katseet ovat jo huomenna alkavassa Jackson Holessa, vaikka sitä ennen Draghi on jo tänään aamupäivällä pääpuhujana Lindaussa alkaen kello 10:25. Tämän päivän puheen odotetaan kuitenkin olevan hyvin neutraali.

Myös Jackson Holen osalta odotukset merkittävistä muutoksista ovat laskeneet, kun markkinat epäilevät kuinka haukkamaisia keskuspankit pystyvät nykyisessä markkinaympäristössä olemaan. 

Yhdysvalloissa uutisoitiin, että presidentti Trumpin ajaman verouudistuksen valmistelut olisivat saaneet tuulta siipien alle. Läpi mennessään se olisi potentiaalisesti riskimarkkinoille hyvä uutinen. Myöhemmin illalla Trump uhkasi hallituksen alasajolla, mikäli rahoitusta Meksikon rajalle rakennettavaan muuriin ei saada kuntoon. Lisäksi oli puhetta NAFTA-vapaakauppasopimuksen purkamisesta, joka joidenkin lähteiden mukaan laski USA:n osakefutuurit pienelle miinukselle pörssin sulkeutumisen jälkeen. 

Eilen julkaistuissa talousluvuissa Euroopassa kaksijakoista uutisvirtaa: Saksan ZEW-kyselyn perusteella nykytilaan ollaan varsin tyytyväisiä, mutta odotukset tulevasta laskivat alimmalle tasolleen sitten viime lokakuun. Japanissa aamulla julkaistu teollisuuden PMI-indeksi oli 52,8 (edellinen 52,1) tasolla antaen tukea odotuksille Japanin markkinan talouden kasvusta. 
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Markkinat matelivat uuteen viikkoon rauhallisesti, katseet jo perjantaissa
Seuraava
Johtavilta keskuspankkiireilta tänään askelmerkit markkinoiden syksylle