19.09.2018

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Kiina asetti odotetusti tulleja USA:n tuonnille 
  • Yhdysvaltojen 10 vuotinen korko jälleen yli 3 % tason
  • Ruotsin asuntojen hinnat jopa kääntymässä uuteen nousuun?

Melko vähän on markkinoilta eilisen osalta uutta kerrottavaa.

Kiina vastasi odotetusti Trumpin asettamiin tuontitulleihin ilmoittamalla uusista tulleista, jotka koskevat tuontia 60 miljardin arvosta. Tariffien määrä vaihtelee 5 ja 10 prosentin välillä, kun joidenkin arvioiden mukaan odotuksissa oli 10-20% tullit. Nokitusvuoro on tässä pokerissa seuraavaksi Trumpilla.

Sijoittajia uutinen ei juuri hetkauttanut – reaktiot sekä Yhdysvaltojen että Kiinan asettamiin tulleihin jäivät pieniksi ja pörssit nousivat eilen loivalla kulmakertoimella (ks. taulukko alla). Isoin voittaja viimeisen parin päivän aikana on ollut Kiina, jossa Shanghai CSI300 -indeksi on toista päivää perättäin 1,5 % nosteessa. 

Koroissa sekä Yhdysvalloissa että Saksassa valtionlainojen hinnat olivat paineessa nostaen korkoja. Yhdysvaltojen 10-vuotisen lainan korko nousi yli 3 % rajan, kun taas Saksassa korko on jälleen palannut kesän rangen ylälaitaan lähelle 0,50 % tasoa (kirjoittaessa 0,485%).

Makrodatassa eilen USA:n asuntorakentajien luottamusindeksi, joka jatkoi hyvällä tasolla. Ruotsissa asuntojen hinnat nousivat elokuussa hieman heinäkuuhun verrattuna. Hintapiikki nähtiin Ruotsissa noin vuosi sitten, mutta siitä alkanut hintojen lasku on tasaantunut ja jopa pientä nousua on nähtävissä.

Tänään tuoreet inflaatioluvut Iso-Britanniasta. Markkinat odottavat edelleen alle 2 % lukuja. Isoin riski inflaation kiihtymiselle on jonkinlainen ”NO DEAL” –tyyppinen Brexit-ratkaisu. Iltapäivällä myös lisää asuntomarkkinalukuja USA:sta. Markkinat avasivat jälleen muutaman kymmenyksen plussalle.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Trump asetti 200 mrd USD lisätullit voimaan
Seuraava
USA:ssa korot jatkavat edelleen ylös