20.09.2018

  • Markkinat uskovat Fediä yhä enemmän
  • Osakemarkkinoilla vain vähän uutisia
  • Italiassa budjetti vielä kaukana varmasta

Jenkkikorot yrittävät repiä itseään uusille tasoille. Helmikuun alusta 2,80 – 3,00 % rangessa liplatellut 10v valtionlaina treidaa tätä kirjoitettaessa 3,08 %. Ja lyhyempi pää tulee tiukasti perässä: 2v korko nyt 2,81 %. Ei siis huolta talouskasvusta jos USA:n korkoja on uskominen. Markkinat alkavat hiljalleen ostaa Fedin aikeet koronnostoista, vaikka pientä skeptisyyttä edelleen hinnoissa onkin.

Brexit-neuvotteluiden kalkkiviivoja maalaillaan tällä hetkellä loppuvuodelle marraskuun tienoille. EU:n Tusk kommentoi brittien viimeisimpiä ehdotuksia indikaationa osapuolten lähestymisestä.

Eilen talousdatassa mielenkiintoisinta oli Iso-Britannian inflaatio luvut. Odotuksissa oli kuluttajahintojen hienoinen lasku elokuussa, mutta inflaatio (+2,7 % vuositasolla) pesi odotukset kirkkaasti. Eilisen teema eli bondien myynti sen kuin kiihtyi näillä luvuilla. Yhdysvalloista saatiin asuntodataa: asuntojen aloitukset nousivat, mutta rakennuslupien määrä laski. Kovasti vaikuttaa kausiluonteiselta heilunnalta.

Osakkeista ei eiliseltä ole oikeastaan mitään raportoitavaa. Päiväliikkeet alla taulukossa. Turkissa pahin kriisimieliala on toistaiseksi hieman väistynyt, mutta ostoja miettiville suosittelemme edelleen jäitä hattuun ja vähintäänkin kohtuullista varovaisuutta.

Italiassa valtionvarainministeri Tria pitää edelleen kiinni budjettikurista, mutta suurimpien puolueiden johtajilla ei vaikuta enää olevan malttia pitää suutaan täysin kiinni. Di Maio totesti eilen ronskimman vajeen kasvattamisen olevan tarpeen kasvun luomiseksi. Jotain epävarmuutta tullaan Italiassa hinnoittelemaan vielä pitkään – on se sitten budjettiepävarmuus, tai jos siitä päästään, niin tilalle hyppää epävarmuus seuraavan hallituksen, joka vääjäämättä taas kohta tulee, linjasta. Tästä syystä emme oikein innostu italialaisista osakkeista pidemmässä juoksussa vaikka mikä budjetti nyt saadaankin kasaan.

Päivän agendalla tapahtuu vasta iltapäivällä, kun USA:n Philly Fed, Leading Indicators ja uusien asuntojen myyntiluvut julkaistaan. Euroalueelta kuluttajaluottamus klo 17. Markkinat avasivat Euroopassa marginaaliseen nousuun.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Kiinalta vastatulleja jenkeille, mutta osakkeet silti ylös
Seuraava
Kauppasodan riskejä hinnoitellaan koko ajan pienemmiksi