03.02.2017

  • Rauhallinen viikko, mutta USA:n ”Payrolls” tänään kaiken muuttaa voi
  • Alkavatko markkinat uskomaan kolmeen koronnostoon?
  • Viikonloppuna Trump ja Superbowl

Markkinat ottivat eilen rauhallisesti. Trump on ollut pari päivää pois otsikoista. Korrelaatiota?

Dollari kyllä eilen heikentyi ja käväisi jopa 1,08 päällä, mutta yön aikana korjausliike on pyyhkinyt eilisen liikkeen jo kokonaisuudessaan pois. Toinen valuutta tapetilla on ollut Iso-Britannian punta, joka on jatkanut heikentymistään keskuspankin koronnosto-odotusten jälleen laskettua.

Osakkeissa vain prosentin kymmenyksen tai parin liikkeitä. USA:n 10-v korko on heilunut alle 10 pisteen rangessa koko viikon. Saksan 10-v eilen 4 pistettä alas. Yrityslainojen riskilisät ovat pysyneet käytännössä muuttumattomina.

Kaikkiaan viikko on Q4-tuloksia lukuun ottamatta tuonut pöydälle vain vähän. Volatiliteetti jatkaa alhaisena eikä markkinoilla tunnu olevan yhtenäistä käsitystä suunnasta. Tänään on vasta kuitenkin viikon kohokohta, eli Yhdysvaltojen viralliset työmarkkinaluvut. Mikäli kiristyminen on jatkunut, saattaa se antaa markkinoille eväät alkaa hinnoittella kuluvalle vuodelle kolmea Fedin nostoa, eli sitä määrää minkä keskuspankki joulukuun kokouksessaan itse povasi.

Markkinat odottavat 180 000 uutta työpaikkaa, joskin ”hiljaiset odotukset” ovat todennäköisesti hieman nousseet vahvojen ADP:n keskiviikkona julkaistujen lukujen jälkeen. Myös USA:n teollisuuden ISM oli erittäin vahva tasolla 56,1.

Aasiasta: Kiinassa keskuspankki ilmoitti repokorkojen nostosta ja Caixinin PMI laski jälleen, nyt vajaalla pisteellä tasolle 51,0 joulukuussa. Edelleen ollaan ekspansiivisella yli 50 tasolla, mutta suunta on sitä kohti, että alle 50 pisteen lukuja voidaan hyvinkin tämän vuoden puolella vielä nähdä. Japanin keskuspankki ilmoitti uudesta 5-10 v valtionlainojen osto-operaatiosta.

Muuta kalenterissa tänään: euroalueen tammikuun PMI-lukujen tarkistus ja Iso-Britannian alustavat luvut. Euroalueen joulukuun vähittäismyynnistä odotetaan 1,8 % vuositason kasvua.

Viikonloppuna presidentti Trump esiintyy televisiokanava Foxin haastattelussa. Siitä ja työmarkkinaluvuista vedettäneen askelmerkit ensi viikon alulle.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Fed jätti kaiken ennalleen ja dollarin heikentyminen pysähtyi
Seuraava
Vahva talous vs. hutera poliittinen tilanne