02.02.2017

  • Osakkeet rauhallisina, USA:n korkokäyrä hieman jyrkkeni
  • Jenkkien työmarkkinasta positiivista
  • Vilkas Q4-tulospäivä

Fed jätti eilen yksimielisellä päätöksellä kaiken ennalleen ja keskittyi kommentoimaan Yhdysvaltojen vahvana jatkunutta talousdataa. Nostoaikataulua ei kommentoitu ensinkään. Trumpin politiikan aiheuttamat epävarmuudet nostettiin odotetusti esiin ja positiivisella puolella kuluttajaluottamuksen kohentuminen. Markkinareaktiona jenkkien korkokäyrä jyrkkeni – dollarissa ei mainittavaa liikettä. Osakkeet nousivat eilen Euroopassa lähes prosentin ja Yhdysvalloissakin muutaman kymmenyksen.

Talousdata jatkoi eilenkin vahvana. ADP:n mittaama työllisyyden muutos indikoi peräti 246 000 uutta työpaikkaa, mikä nostaa odotuksia perjantain virallisia työllisyystilastoja. Teollisuuden ISM nousi jo tasolle 56 pistettä (odotus 55). Tänään on makron suhteen hiljaisempaa, mutta tuloksia sitäkin enemmän.

Facebook näytti epäilijöille olevan edelleen voimissaan ja sosiaalisen median ykkösfirma. Odotuksia parempi tulos ja käyttäjämäärän nousu nostivat osaketta kuitenkin varsin maltillisesti (+2,3).

Tänään vilkas tulospäivä: Taaleri Sijoitusideoiden yhtiöistä Novo Nordisk raportoi aamulla ja listamme ulkopuolelta mielenkiintoisia vaiheita elävä Outokumpu tänään noin klo 12. Novon viesti jää pettymyksen puolelle, kun yhtiön Q4 liikevoitto jäi noin 2 % konsensuksesta. Kuluvalle vuodelle yhtiö ohjaa 1,5 % myynnin kasvua ja 0,5 % liikevoiton kasvua. Aikaisemmin kommunikoitu pidemmän aikavälin liikevoiton 5 % vuosikasvusta pidettiin ennallaan.

Aamulla kuultua muuta: Nokian marginaalit jatkoivat vahvoina ja liikevaihdon odotuksista jäämisestä huolimatta tulos oli selvästi konsensusta parempi. Yhtiön mukaan verkkojen myynti tulee edelleen laskemaan, mutta liikevoittomarginaali jatkaa tasolla 8-10 %. Nokian Renkailta vahva Q4 ja ohjaus on ennallaan: vähintään 5 % liikevaihdon ja -voiton kasvu. On hyvä huomioida, että konsensus on näistä luvuista jo selvästi edellä. Fortumin ja Keskon tulokset jäivät pettymyksen puolelle.

Kalenterissa tänään (tuloksien lisäksi) vain euroalueen tuottajahinnat ja USA:n viikoittaiset työttömyyskorvaushakemukset. Huomenna tärkeät USA:n viralliset työmarkkinaluvut.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Euroalueen talouskasvu jatkaa vahvana
Seuraava
Jenkkien työmarkkinasta uudet eväät Fedille?