15.02.2016

  • Nikkei osakeindeksi +7 %
  • USA:n markkinat tänään kiinni (Presidents’ Day)
  • Eurooppa avaa yli 2 % plussalle


Viime viikon päättänyt positiivinen momentum jatkuu, kun osakeindeksit aloittivat viikon kovalla nousulla. Japanin Nikkei-indeksi nousi peräti 7,2 %. Maan talous supistui ennakoitua enemmän ja suurimpana selittävä tekijänä voidaan pitää yksityisen kulutuksen laahaamista. Spekulaatiot lisäelvytyksestä voivat (jos mahdollista) entistä paksummin. Jenin liikkeet jäivät yllättävä vaisuiksi peilattuna osakemarkkinan liikkeeseen.

Kiina palasi uudenvuoden juhlinnasta (jota kesti koko viime viikon) markkinoille muutamien tuoreiden talouslukujen kera. Ulkomaankauppa laahasi pahasti: vienti laski 11,2 % vuodentakaisesta ja tuonti 18,8 %. Markkinat ottivat luvut kuitenkin rauhallisesti vastaan ja suuremmilta kurssiliikkeiltä vältyttiin. Kurssien kehitystä auttoi Kiinan keskuspankin johtajan Zhoun kommentit siitä, että pääomarajoitteita ei tarvittaisi eikä myöskään valuutan arvon lisäheikentymistä.

EKP:n Draghi puhuu tänään ja odotettavissa on tuoreita näkemyksiä talouden ja markkinoiden kehityksestä. Taustalla vaikuttaa se, että EKP on melko vahvasti indikoinut lisätoimenpiteitä olevan tulossa maaliskuun kokouksessa 10.3. ja Draghin jutut tänään tulevat tukemaan tätä skenaariota mitä suurimmalla todennäköisyydellä.

Goldman Sachs nosti Novo Nordiskin osakkeen ”Conviction Buy” suosituslistalleen.

Talouslukukalenterissa on Euroopan ja Yhdysvaltojen osalta tänään tyhjää. USA:n kaikki markkinat ovat tänään kiinni. Loppuviikosta äänessä tulee olemaan useita Fedin johtajiston jäseniä ja koronnostonäkymät jatkavat tapetilla.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
​Pitkän viikon ilta
Seuraava
Draghi: “EKP ei epäröi”